Превенция на вътрематочни сраствания с нов кръстосано свързан гел с хиалуронан

Вътрематочни сраствания могат да се появят при различни интервенции, като кюретаж след аборт, цезарово сечение или друга хирургическа интервенция в маточната кухина.

 

Състоянието познато като Синдром на Ашерман, може да предизвика сериозни последици като спонтанен аборт, безплодие, както и силни болки по време на менструация. Характеризира се с вътрематочни сраствания, а в по-тежки случаи може да се достигне дори до залепване на задната стена на матката за предната.

 

Най-лесно диагностицирането става чрез мини инвазивните методи, каквито са хистероскопията, сонохистерографията или лапароскопията, чрез които срастванията се отстраняват хирургично.

 

За съжаление, дори след това обаче, е възможно те да се появят отново. Това е и причината специалистите да препоръчват и използват различни методи, с които да се предотврати образуването на повторни сраствания.

 

Един от тези методи е прилагането на кръстосано-свързан гел с хиалуронан след хистероскопска адхезиолиза.

 

Серия от проучвания доказват ефективността на MateRegen® Gel, особено при прилагането му при пациенти след хистероскопски операции. Той се превръща в своеобразна бариера, която намалява и дори предотвратява следоперативните вътрематочни сраствания.

 

След оперативната намеса вътрематочната кухина се запълва с достатъчно количество MateRegen® Gel, като поддържа травматичните повърхности разделени докато трае оздравителния процес.

 

Специалистите препоръчват той да се прилага профилактично както при вътрематочни процедури и нараняване на ендометриума, така и при първична хистероскопска адхезиолиза.

 

Прилагането му при хистероскопия на пациентки с умерени до тежки вътрематочни адхезии пък може да подобри качеството на ендометриума и възприемчивостта на матката и по този начин да повиши успеваемостта при инвитро процедури и с ICSI и замразен ембриотрансфер.

Добави коментар