Почивка с едно на ум – за жени

Лятото е чудесно  –  по-дълги дни, почивка на плажа, бански. Все пак има някои рискове за здравето.

 

Преди да скочите в басейна или да се излежавате цял ден на плажа, прочетете за тези няколко опасности за здравето ви. Разберете как да ги избегнете. Не позволявайте на досадната гъбична инфекция или мигрена да провалят почивката ви. Вижте как може да предотврятите тези и други опасности. Защото, кой иска да прекара ваканцията си в кабинета на гинеколога или по-лошо да си остане вкъщи.

 

Мигрена и главоболие

 

Мигрена и главоболие може да се появят през цялата година, но много жени казват, че ги получават по-често през лятото. Защо е така? Присвиването на очите от слънцето, топлината, изтощението и твърде многото ултравиолетови лъчи са виновниците за главоболието. Когато вие премигате, лицевите ви мускули се напрягат, което води до напрежение в очите и може да доведе до пулсираща болка в главата.

 

Твърде много слънце и изтощението от топлината може да доведат до мигрена, просто защото не произвеждате пот достатъчно бързо, за да се разсее топлината, както покачването на телесната температура. Може да се появят гадене и умора, ако сте навън твърде дълго.

 

почивка, мигрена, лято, здраве

 

Четете още: Отпуската и скритите опасности

 

Как може да предотвратите това? Просто! Носете слънчеви очила, когато можете, за да избегнете главоболието. В допълнение, не забравяйте да носите слънцезащитен крем и да си правите почивки на сянка по-често, особено в най-горещите дни. За да избегнете обезводняването, не забравяййте да приемате много течности през целия ден.

 

Гъбични инфекции

 

Това е инфекция, която със сигурност щя съсипе вашата ваканция на плажа и ще държи далеч банския костюм по-дълго, отколкото желаете. Гъбичните инфекции се срещат много често през лятото, тъй като много жени и момичета прекарват доста време в бански костюми. Гъбичките се развиват в топли и влажни места, могат също да бъдат причинени от парфюмирани тампони, които променят отрицателно бактериите във вътрешността на вагината.

 

плаж, гъбички, почивка, лято, здраве

 

За да избегнете неприятната и често срещана инфекция, не забравяйте да сменяте банския си костюм веднага след плуване, потене. Носете бельо от памук и избягвайте материите, които задържат влага.  Използвайте неароматизирани тампони.

 

Четете още:Лечение на гъбичките по ноктите с Genesis Plus

 

Микоза

 

Това не е инфекция, която засяга само спортисти или хора, които не поддържат добра хигиена. Тази гъбична инфекция е често срещано явление за много жени по време на горещите летни месеци, особено ако са активни или посещават обществени басейни и тоалетни. Тъй като гъбичките са изключително заразни, може да ги хванете само за секунда докато ходите боси в публичен душ или на земята в близост до шезлонга. Те обичат толплата, влажна среда като обществените тоалетни например.

 

микоза, плаж, здраве, инфекция

 

За да избегнете гъбична инфекция по време на почивка, винаги носете джапанки, когато посещавате обществени тоалетни, душове, басейни или сауни. Ибягвайте обувки, които не позволяват на краката да дишат, за да остане кожата ви суха.

 

Хранително отравяне

 

Дори една хапка некачествена храна може да ви причини хранително отравяне. Изследвания показват, че най-висок процент на хранително отравяне има през летните месеци, поради увеличения шанс на разваляне на храната. Тъй като летните месеци са топли и влажни, храните се развалят бързо. Червено месо, салати, майонеза и т.н могат да се развалят бързо, ако не е приготвена непосредствено преди да се консумира или не се държи в хладилник. Хранителното отравяне може да бъде фатално, ако не се вземат мерки веднага.

 

За да се избегне натравяне с храна, салата млечни продукти и месо винаги трябва да се държат в хладилник. Ибягвайте майонезата, тя се разваля много бързоо. Уверете се че месото е добре сготвено за да избегнете проблеми.

 

Не позволявайте на тези опасности да провалят почивката ви, вземете мерки и се пазете.

 

Снимки: FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар