Потене по време на секс

Много хора се потят по време на секс. Особено при мъжете това се случва почти постоянно. Потенето е нещо съвсем естествено, когато тялото е подложено на физическо натоварване. Да не говорим за приноса на високите летни температури.

 

За много мъже обаче, потенето често е притеснително. Те започват да се тревожат, дали потта не притеснява или още по-зле отвращава, партньорката им. Има ли наистина потенето подобно влияние върху срещуположния пол?

 

Истината е, че хората се потят по различен начин – някои по-обилно от други, а миризмата на потта също е индивидуална.

 

Потенето при нервност обикновено не е особено секси. Потта е студена и лепкава, появяват се малки капчици пот по носа и горната устна, по стола остават тъмни и мокри петна. Разбира се няма какво да ви плаши – това се е случвало на всеки човек и няма нищо срамно или смущаващо, просто наистина не е секси.

 

пот, потене, секс, мъж

 

Съществува и пот, типична за по-пълни хора. При тях подкожните мазнини създават гънки, които блокират циркулацията на въздуха и се образува пот. Тя обикновено също не е особено секси.

 

Ако посочените по-горе видове не се отнасят до вас, то вероятно нямате причина да се притеснявате от потенето си по време на секс. Да не говорим, че ако партньорката ви е с вас вече известно време, то явно потенето не я притеснява.

 

Четете още: Как да контролирате повишеното сексуално желание – за мъже

 

Не забравяйте, че потенето е естествена функция на тялото. Нормалното потене, случващо се при физическа активност, каквато е сексът, може дори да бъде секси! Всъщност то може и да помогне за по-лесното протичане на половия акт, като помага да сменяте позите по-лесно, без да има триене между вас и партньорката ви.

 

пот, потене, секс, мъж

 

Не забравяйте, че партньорката ви също е човек и вероятно също се поти по време на секс. Когато вижда, че вие отделяте пот и сте спокойни от това, тя също ще бъде по-отпусната и спокойна. Изпотяването под чаршафите е добър знак – означава, че и двамата сте се разгорещили.

 

Четете още: Само за мъже: обезкосмяването

 

Миризмата също е нещо индивидуално. При някои хора тя е съвсем лека, при някои доста остра, а при други съвсем липсва. Миризмата на потта действа като естествен афродизиак, заради отделяните феромони от тялото. Трябва да знаете, че диетата ви оказва сериозно влияние върху тази миризма. Ако се храните само с бързи или пържени храни и не приемате достатъчно течности (с изключение на безалкохолни газирани напитки), вероятността потта ви да мирише по-лошо и остро е доста голяма.

 

Снимки: svintus2010, CharlesFred, TerryGeorge Foter.com

Добави коментар