Ползите от танците за децата

Ако имате деца, вие може би се чудите какъв е най-добрият начин да пренасочите тяхната нестихваща безгранична енергия. Докато традиционните отборни спортове са добър начин да накарате децата да бъдат физически активни, те могат да не са подходящи за по-малките деца. Танцовите класове са чудесна алтернатива на отборните спортове, а и повечето студиа предлагат уроци и на деца на 2 или 3 години. Участието в танцови класове може да бъде от полза за децата от всички възрасти.

 

Танците подобряват физическото здраве

 

Танцуването е много добра физическа активност за децата, които ходят на уроци по танци редовно и можете да очаквате да видите подобрение в цялостното им физическо здраве съвсем скоро. Танците могат да увеличат гъвкавостта на вашето дете, обхвата на движението, физическата сила и издръжливост.

 

Повтарящите се движения, които са включени в танца, могат да повишат мускулния тонус, да оправят лошата стойка, да увеличат баланса и координацията и да подобрят цялостното сърдечно-съдово здраве. Танците са аеробна форма на упражнения. За децата, които са с наднормено тегло, танците могат да помогнат да отслабнат и да подобрят хранителните си навици.

 

Четете още: Лекарство ли е изкуството за децата?

 

Ползи за социализирането

 

Освен, че подпомагат физическата активност, танците също така са социална дейност. Уроците по танци могат да помогнат на децата да подобрят своите комуникативни и социални умения, да се научат как да работят като част от екип, да развият по-голямо чувство на доверие и сътрудничество и да намерят нови приятели.

 

Ако детето ви е срамежливо, записвайки го на танци, това може да го насърчи да достигне до други деца на неговата възраст и да намали безпокойството от срещането на нови хора или места. Танците също така могат да помогнат за намаляване на страховете, свързани с изпълнение на нещо пред публика.

 

Образователни ползи

 

За да бъдеш професионален танцьор се изисква практика, дисциплина, фокус, умения, които могат да бъдат полезни и в други области от живота на детето. Уроците по танци могат да предизвикат креативността при малките деца и да им помогнат да развият разбиране за изкуството. Децата, които редовно участват в уроци по танци обикновено са склонни да работят по-добре и в училище, отколкото техните връстници.

 

Четете още: Магията на театъра

 

Подобряват самочувствието

 

В танците децата се приспособяват към нови движения и пози, изисквани в танца, така те получават по-добро усещане за телата им. Те започват да се чувстват по-добре в кожата си, а това спомага за повишаването на самочувствието им. Танците могат да насърчат положителната нагласа у децата и опознаването на собственото себеизразяване. Това може да бъде особено полезно за децата, които са с физически или умствени увреждания или за тези, които се опитват да се справят със значителни емоционални проблеми.

Добави коментар