Позитивни днес

Автор: Таня Димитрова

Магистър по педагогика и семиотика на изобразителното изкуство

 

Омръзнало ли ви е да гледате намръщените физиономии навсякъде около вас? Кисело, горчиво, студено… и всеки помръкнал човек е убеден, че има правото да бъде такъв, защото… има проблеми в работата, смейството, здравето му не е наред и т.н. Предствете си, че и вие в някои моменти сте такива… Неприятно, нали!?

 

Много добре знаем, че поводи да бъдем негативни – много. Основното, което трябва да се запитаме е как да се превърнем в по-позитивни личности? Как да излъчваме щастие и как да докажем, че то не е просто блян?

 

Всичко започва от мисълта. Онова нематериално и много ценно нещо, което има невероятната способност да се мени за части от секундата… и в повечето случаи пресъздава образи, които влошават повече емоционалното ни състояние. Умът, това е целта ни. Трябва да се осмелим да навлезем дълбоко в съзнанието си и да разчистим боклука от мисли и убеждения, които не ни служат вече и най-вече тези, които вредят на здравето ни.  

 

Опитайте се малко по-малко да променяте съзнателно нагласата си. Днес си позволете да се чувствате добре. Ето, това е! Какво ви спира? Колкото и оправдания да имате, помислете за малко – каква е ползата да се самоубеждавате в твърдението, че живота е лош и няма как да се радвате при положение, че имате толкова много проблеми. Не е лесно, но си струва да опитате.

 

Може би сте чували за теориите, че мисълта има способноста да се реализира в материалният свят… така, че внимавайте за какво мислите. Изградете прекрасни картини в ума си за себе си и повярвайте, че са реалност. Рано или късно ще се проявят в живота ви, защото умишлено ще ги търсите.  

 

Започнете да работите върху това, което е най-ценно за вас – способността ви да мислите, да бъдете уникални, да бъдете креативни. Заменете всяка негативна мисъл с нещо положително, ако не можете – просто я оставете да съществува, но не влагайте цялата си енергия в нея. Малко по-малко ще придобиете навика да бъдете по-позитивни, а това неминуемо ще се отрази на здравето ви и отношенията с околните. Усмивката и положителната нагласа буквално могат да променят живота ви!

 

Снимка: FreeDigitalPhotos.net

 

Добави коментар