Подходящата възраст

От медицинска гледна точка, перфектната възраст да станете майка е между 22 и 27 години, когато организмът на жената е най-силен и „узрял“.

От чисто човешка гледна точка, перфектна възраст няма, още повече, когато мъжът „сгафи“ и след девет месеца вече сте родители на първата си рожба.

Бременността в тийнеджърска възраст, както и бременността в много късна възраст са най-непрепоръчителните.

Макар че в днешно време младите майки се справят учудващо добре, бременността докато сте тийнеджъри често е непланувана и е плод на една лоша сексуална култура. За нещастие децата след време разбират, че не са били планувани и това се отразява на психиката им. Една огромна част за грижите на бебето на една млада майка поемат родителите й. Бременността в такава ранна възраст се води рискова, защото самият организъм не е готов за износването на здраво бебе.

 

Бременността след 40-годишна възраст, че даже и нагоре, крие риск не само за бебето, но и за майката. Спонтанните аборти, преждевременното раждане, синдрома на Даун, както и много други усложнения, причинени от възрастта на майката, са последиците от едно късно забременяване. Разбира се, причините, поради които късната бременност е настъпила са много. И както казват хората: „По-добре късно, отколкото никога“. 

 

Добави коментар