Повече енергия без кофеин

Слушайте музика докато пътувате за работа

 

Слушането на любимата ви песен докато пътувате или правите нещо друго ви дава енергия. Изследователите са измерили нивата на възбуда след пеене или просто след слушане на музика и са установили, че хората се чувстват по-енергични след това. Да достигнете до високите тонове изисква известни усилия, което предизвиква отговор на организма, даващ ви енергия. Твърде срамежливи сте да пеете? Потропването в такт с музиката има същия ефект.

 

Дъвчете дъвка

 

Дъвченето на дъвка може да увеличи вашата бдителност, внимание и настроение, според британско проучване. Дъвченето предизвиква увеличаване на нивата на сърдечния ритъм и кортизола, а и двете са свързани с енергията. Изберете ментовия аромат – не само, за да освежите дъха си, но и да повишите енергията си.

 

музика, енергия, пеене, пътуване

 

Мислете за своята половинка

 

Мисленето за приятелката или съпругата ви, може да ви подейства като естествен начин за увеличаване на енергията. Мисленето за жената, която обичате, предизвиква химична реакция, която увеличава нивата на кръвната захар, което от своя страна повдига енергията ви. Следващия път, когато се почувствате потиснати, затворете очи и си мислите за щастливите мигове с нея. След това ще се почувствате по-енергични и радостни.

 

Четете още: Какво да ядем за повече енергия?

 

Смейте се

 

Обяснете на шефа си, че видеото със смешни животни, което сте видели някъде, може да подсили вашия умствен потенциал в следобедното ви работно заседание. Гледането на нещо смешно може да увеличи притока на кръв към цялото ви тяло и да повиши вашата енергия.

 

смях, енергия, тяло

 

Яжте спанак

 

Яжте повече спанак: витамин В, съдържащ се в зеленолистните зеленчуци, помага на тялото да превърне хранителните вещества в енергия. Една спаначена салата няма да направи чудеса веднага, но приемът на достатъчно витамин В дневно ще ви помогне да предотвратите умората.

 

Четете още: Време за упражнения – как татко го прави

 

Порадвайте се на слънцето

 

Излагането на на слънчева светлина само за 15 мин на ден може да ви помогнат да се почувствате по-бодри. Хората, които прекарват повече време на дневна светлина се чувстват по-енергични, отколкото хората, които стоят на тъмно. Когато очите ви са изложени на естествената светлина, те изпращат сигнал до областите на мозъка, отговорни за бдителността. Просто отворете щорите или излезте навън, за да се разсъните по-бързо.

 

физическа активност, енергия, движение

 

Движете се

 

Кратка разходка може да ви предпази от сънливост. Физическата активност повишава вашата сърдечна честота, обмяната на веществата, както и притока на кръв. Разходете се до офиса на колегите, вместо да се обадите по телефона или използвайте стълбите, вместо асансьора. 

 

Снимки: danielfoster437, lanchongzi, .A.A. Foter.com 

 
Добави коментар