Петък 13 – да бе, да!

Автор: Лина Филипова

 

Усмихни се и се зарадвай на новия ден. Виж колко е слънчево и хубаво, и свежо навън. Предстои ти един прекрасен ден, не се намусвай заради един смотан календар – не е важен той, важен си ти!

 

Очаква те страхотен ден, днес ще имаш много късмет и ще се чувстваш здрав и жизнен, само трябва да си го пожелаеш и да повярваш, че е така. Остави суеверията на заден план. Не подскачай върху всяка кръгла шахта, не се притеснявай от черна котка, все едно ти се е озъбила пума. Няма нужда да се затваряш цял ден вкъщи и да лежиш предпазливо завит до уши, защото днес те очаква прекрасен ден!

 

котка, черна, петък, суеверия

 

Не знам ще празнуваш ли утре или не, но все пак – направи нещо хубаво днес. Виж се с приятел, усмихни се на случаен минувач, хвърли от сандвича си на някой бездомен косматко със сладка муцунка.

 

Четете още: Обичай и през другите 364 дни

 

Защо си суеверен? Какво те притеснява това, че онази черна котка днес ще ти донесе повече лош късмет от обикновено или датата от календара ще те разболее с отровното си мастило? Няма такова нещо – ти подреждаш деня си, не някакъв си петък, пък ако ще и 32 да е.

 

усмивка, суеверия, петък, щастие

 

Нямаш много време, трябваше вече да си започнал страхотния си ден, изпълнен с много усмивки и удовлетворение от добре прекараното време. Не бъди лош към себе си, не си причинявай излишни главоболия, не се страхувай, че нещо лошо ще се случи.

 

Когато очакваш неприятното, то непременно идва – рано или късно. Когато го очакваш, лошото е до теб непрестанно. Не може да мислиш цял ден какво лошо ще се случи и да се чувстваш добре. Денят ти вече е лош, защото гадостите се случват първо в главата ти.

 

усмивка, щастие, късмет, суеверия, петък

 

Пък ако случайно ти се случи нещо днес и този ден се окаже ужасен за теб, няма нищо – просто един лош ден. Не ти е виновна черната котка или липсата на чесън против вампири. Просто така се е случило. Бъди силен, вдигни глава и очаквай с нетърпение да дойде утре, защото утре също ще е страхотен ден! Всеки ден може да бъде невероятен, ако сам го направиш такъв.

 

Четете още: Истерия цари навсякъде…

 

Какво чакаш, време е да се впуснеш в приключението си и да се пребориш с 1-2 пуми, да прескочиш няколко шахти, ако искаш можеш дори да надвиеш някой вампир. Време е да се позабавляваш, порадвай се на деня си, ако ще и 13 пъти!

 

Снимки: @Doug88888, Necromundo, Andres Ademark, Foter

Добави коментар