Още едно дете беше осиновено от ЦНСТ Детска къща на фондация За Нашите Деца

Поредното детенце, за което се грижи екипът на Центъра за настаняване от семеен тип „Детска къща“ на фондация „За Нашите Деца“, вече има свое семейство.

Изпратихме малката Анелия в нейния нов дом заедно с мама, татко и по-голямото ѝ братче – Андрей, който е повече от щастлив, че си има сестричка.

Анелия бе поверена на грижите на нашите детегледачки, когато беше съвсем мъничка – едва на 2 седмици. Родната ѝ майка я оставила в болницата веднага след раждането и оттогава никой не я е потърсил. И така до преди няколко месеца, когато на вратата ни похлопа прекрасното семейство на Даниела и Марин, което с много любов и нежност ще се грижи за нея оттук насетне.

За 10-тте месеца, през които се грижихме за нея, Анелия се превърна в енергично дете, с характер. Понякога, заради упоритостта ѝ, детегледачките ни казваха, че се чувстват все едно борят ината на голям човек, а не на пеленаче. А най-много се инатяла, разказват, когато ѝ приготвяли вкусна, но пък постна супа – често, вместо в стомахчето на Ани, супата се оказва по лигавника ѝ. Другите деца в Къщата, дори по-големите, също знаели да не я ядосват, защото иначе щели да последват гръмогласни ревове.

 

дете, семейство, грижа, екип

Благодарение на добрата и всеотдайна грижа на целия ни екип, Ани се развиваше нормално и съвсем бързо се научи да се обръща по коремче и по гръб, и да лази.
Тя е едно силно и здраво детенце, което вече има свое истинско семейство. Семейство, което ще ѝ даде… всичко. Обич, грижа, сигурност, бъдеще…и щастливо детство.

 

*Център за настаняване от семеен тип „Детска къща“ на фондация „За Нашите Деца“ е място за настаняване на малки деца (до 6 деца от 0 до 7 години), изоставени от своите родители, често пъти още от родилно отделение. В Детска къща бебетата получават пълноценна грижа, внимание и много обич, докато екипите ни търсят трайно решение за всяко от тях – връщане в родното семейство, осиновяване или живот в приемно семейство.

Добави коментар