Още една идея за мартеничка гривна

Днес ви предлагаме още една идея за ефектна, красива и нежна мартеничка гривна за любимите ви хора. Тя е подходяща както за мъжка, така и за женска ръка.

 

Необходимите материали този път са само малко бяла и червена прежда и ножичка.

 

 

Първо отрежете три конеца. Два от тях трябва задължително да са бял и червен и с дължина около 60-70 см. Третият може да е цвят по избор (той няма да се вижда). Неговата дължина трябва да е около 20 см.

 

 

Направете възел, с който да захванете здраво конците един за друг. Оставете най-късия в средата.

 

Средният конец ще е водещ. Другите два ще се движат около него, за да образуват плетката. Първо хванете единия конец и направете възел с него и средния конец по посочения начин.

 

Примката, която се образува, трябва да се движи около водещия конец. Издърпването всеки път става в страни, както е показано, а не надолу.

 

 

Повторете това и с конеца от другата страна. Редувайте цветовете, като винаги завързвайте около водещия конец. След като наплетете няколко пъти по този начин, ще видите образуваната плетка.

 

 

Плетката трябва да изглежда като преплетени примчици от бяло и червено. Когато прецените, че гривната ви е достатъчно дълга, завържете възел, с който да захванете всички конци.

 

 

Ако искате да опитате и друг начин за плетене, можете да използвате същото завързване, но вместо да редувате цветовете, правете 2 последователни възела с всеки цвят, преди да преминете към другия. Този ефект също ще ви хареса.

 

Добави коментар