Охлаждащи храни за бъдещи мами – част 1

Как можете да намерите облекчение от безкрайната и неописуемо гореща лятна жега, особено ако сте бременни? Без значение дали това е първата ви бременност или вече сте минали по този път, определено трябва да намерите някакво решение на този проблем.

 

А защо да не използвате полезните летни храни, богати на хранителни вещества, важни за организма ви, за да се охладите? Някои от най-добрите храни за тази цел имат и допълнителни ползи, свързани с бременността.

 

Ето и някои от най-добрите храни, които да хапвате често това лято, за да се справите по-лесно с летните жеги. Всъщност не е нужно да сте бременни, за да се възползвате от хранителните вещества, съдържащи се в тези храни.

 

Охладете се с диня

 

Стартираме с най-силното оръжие срещу горещините – динята. За много хора сладката и сочна диня е най-добрият плод през лятото. Тя е естествен диуретик, който помага да се справите с подуването и същевременно ви носи някои важни хранителни вещества.

 

Четете още: Бременността и жегата – как да се справите?

 

Приблизително 75% от бременните жени страдат до някаква степен от задържане на течности. Динята от своя страна съдържа витамин В, С, бета-каротин и фолиева киселина, а всички те са чудесен начин да се освободите от излишната вода и същевременно – да се охладите.

 

В допълнение, динята може да помогне и за регулирането режима на ходенето по голяма нужда. Той може да се наруши под влиянието на хормоните и лекото разместване на органите в корема ви. Динята е вкусно лятно решение срещу запек. Консумирайте я охладена и в количествата, в които ви се хапва.

 

Хидратирайте тялото си с горски плодове

 

Поддържането на добра хидратация през лятото е едно от основните неща за вашето оцеляване, особено ако сте бременни. Горските плодове ще ви помогнат в тази мисия.

 

Сега е моментът да започнете да си купувате всекидневно малки сладки плодове, чиито вкус през лятото е по-добър от всякога. Боровинки, ягоди, малини, къпини – всички те са мощни източници на антиоксиданти и могат да намалят стреса. Според китайската медицина, горските плодчета се считат за охлаждаща храна с високо съдържание на вода, която алкализира организма.

 

Четете още: 7 причини защо е страхотно да си бременна през лятото – част 1

 

На бременните жени често им се приисква нещо сладко, а горските плодове са чудесен начин да задоволят това желание. Те съдържат фибри, които забавят усвояването на захарта в тялото. Защо тогава да не изберете нещо сладко, което идва с охлаждащ бонус и множество полезни вещества?

 

Можете да хапвате горски плодове като лека закуска през целия ден, за да се охладите, хидратирате и да си набавите полезни витамини. Можете да смесите плодовете с кисело мляко или сладолед.

 

Продължава на: Охлаждащи храни за бъдещи мами – част 2

Добави коментар