Отново във форма след раждането

Нормално е майката след раждане да е загубила формата си. За това допринася разпространеното схващане , че по време на бременността майката трябва да се храни за двама. Това се отразява върху теглото и, а също и върху здравето на бебето.

 

Важно е жената да обърне специално внимание на храненето си. Тя се нуждае от богата на витамини и минерали храна – такава, която съдържа калций, магнезий, желязо, въглехидрати, протеини, белтъчини. В никакъв случай не трябва да се прекалява с количеството, а да се обърне внимание на качеството на храната.

 

Четете още: Безопасно ли е да губя тегло докато кърмя?

 

Приемът на вода също е от особено значение за здравето на майката – поне 8 чаши на ден. Тя помага за изхвърлянето на токсините от организма.

 

раждане

 

За упеете в начинанието със свалянето на килограмите след раждането е необходима силна мотивация. Всяко усилие за подобряване на фигурата започва най–напред от мозъка. Мисленето определя какви ще са резултатите от всяко ваше начинание.

 

Четете още: Изтощението на новите майки – съвети от други майки

 

Като добра мотивация може да служи фактта, че здравето ви ще се подобри значително, когато възвърнете идеалното си тегло. Начинът, по който ще изглеждате също. Самочувствието ви ще нарастне, ще се енергизирате, ще повишите трудоспособността си, а и близките ви ще ви възприемат различно –  като по-уверена и елегантна жена.  

 

Трябва да поддържате тегло отговарящо на височината ви, да откриете баланса между физическото натоварване и умствената ви работа. Най–добрият помощник за доброто ви здраве е положителната нагласа.

 

Снимка: marin FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар