Отивам на лагер! Как да се подготвя?

Понякога слънцето и купчината снаксове изглеждат като всичко необходимо за летния лагер. Но ако заминаваш за няколко седмици, ще се наложи да планираш доста по-добре. Ето някои съвети, с които ще направим по-лесно приготвянето на багажа ти.

 

Опаковай дрехите си

 

Изтупай праха от куфара си и започни да опаковаш предварително дрехите си. По този начин ще избегнеш пазаруването в последната минутка, за да си купиш нов бански, тъй като сегашния вече ти е малък (например).

 

Опаковай много потници, тениски и шорти, но не забравяй да вземеш и няклко топли дрехи – дънки и пуловери, защото може да е студено през нощта. Други неща, които е важно да вземеш са пижами, джапанки, маратонки, шапки и доста чорапи и бельо. Независимо на какъв лагер ще ходиш, там може да има плувен басейн, езеро или море наблизо, така че не забравяй бански костюм и кърпа. И тъй като винаги има риск от препълване на куфара, помоли родителите си да ти помогнат да решиш колко дрехи и останал багаж да вземеш. Всичко зависи от това, колко време ще останеш на лагера.

 

дете, лагер, лято, слънце, подготовка, багаж

 

Опаковай твоето „снаряжение“ за лагера

 

Веднъж опаковал дрехите си и обувките, вече може да приготвиш и останала част от багажа, който ще ти е необходим за лагера:

• спален чувал (ако лагерът е на палатки, а не в почивна станция)

• възглавница

• слънчеви очила

• фенерче

• слънцезащитен крем

• препарат против насекоми

• аптечка

• хигиенни принадлежности – четка за зъби, паста за зъби, шампоан, сапун, дезодорант.

 

Четете още: 10 причини да пуснете детето си на летен лагер

 

багаж, дете, лято. лагер, подготовка

 

Справяне с носталгията по дома

 

Знаем, че няма друго място като дома, но има начини да се успокоиш, ако случайно получиш пристъп на носталгия по време на лагера.

 

Дръж семейна снимка в портфейла си и я вади от време на време, за да ти напомня за родителите ти.

 

Четете още: 7 тайни за щастливо детство – част 1

 

Носи мобилен телефон, за да се обаждаш вкъщи толкова често, колкото искаш. Това може да бъде веднъж месечно, веднъж седмично или веднъж на ден, но говоренето със семейството и приятелите, ще ти помогне да се справиш с чувството на тъга. Можеш да вземеш предварително подготвени картички, за да им пишеш.

 

лагер, бански, дете, подготовка

 

Да си на лагер не означава, че ще си зает постоянно. Така че можеш да отделиш малко време и за себе си. Вземи си комикси, карти, игри и списания, можеш дори да вземеш някои лакомства, които да споделиш с останалите. Това от своя страна е чудесен начин за сприятеляване. С приятелите ти изяжте лакомствата бързо, защото в противен случай те ще привлекат буболечки. Ако все пак вече се е образувала пътечка от мравки, просто използвай спрея против насекоми, който приготви в багажа си.

 

Снимки: Alexander Komlik, San Diego Shooter, PortocalaMecanica – Bucharest CycleChic Foter.com  

Добави коментар