Отговори на някои ежедневни въпроси за кърменето

Струва ли си да кърмя, ако предстои скоро да се върна на работа?

 

Колкото повече време сте с Вашето бебе, толкова е по-добре и за двама Ви. Когато решите да се върнете на работа, може да продължите да кърмите сутрин, вечер и през почивните дни, а междувременно бебето може да се храни с изцедената от Вас кърма.

 

С помощта на Помпата за гърди Philips AVENT (1) Вие можете да изцеждaте кърмата директно в Шишета за хранене AVENT или в Чаши VIA. Дизайнът и действието на помпата имитират начина, по който бебето суче, тя е удобна и безболезнена. Шишетата и бибероните AVENT наподобяват формата и фунционирането на Вашите гърди така, че бебето Ви лесно ще преминава от кърмене към хранене с шише и обратно.

 

Четете още: Кратки насоки за кърмене стъпка по стъпка

 

Комплектът за изцеждане на кърма (2) е предназначен за динамичните майки. Той съдържа всичко необходимо, за да се поддържа притока на кърма, дори когато сте далеч от бебето. Като алтернатива можете да използвате и Помпата за гърди Philips AVENT заедно със Системата VIA (3), предназначена за съхранение, транспортиране и хранене с изцедената кърма. Ако търсите удобството на Помпата Philips AVENT, но предпочитате по-лесната употреба на електрическите помпи, опитайте Електрическата помпа за изцеждане (4). Прецизна цифрова технология Ви дава възможност да задавате Ваш индивидуален ритъм на изцеждане и да го променяте, когато пожелаете, само с едно докосване. AVENT се учи от Вас и сама следва Вашия ритъм, докато Вие си почивате.

 

кърмене, бебе, кърма, изцеждане, помпа, Philips AVENT

Могат ли жени с по-малки гърди да кърмят?

 

Гърди с всякаква форма и размери произвеждат кърма и почти всички жени могат да кърмят, но понякога се иска малко време за постигането на пълен успех. Ако имате нужда от помощ, обърнете се към Вашата акушерка или лекар. Дори да сте имали проблеми при кърмене на първото бебе, при второ опитайте отново. Може вторият път да е много по-лесно.

 

Как да помогна на партньора и семейството си да се чувстват съпричастни?

 

Бебетата имат нужда от много допълнително внимание извън храненето, като например прегръщане, къпане, смяна на пелените, игра и извеждане на разходка. По-късно, когато сте установили режима си на кърмене, може да изцеждате и съхранявате кърмата си. По този начин и други членове на семейството ще имат възможност да вземат участие в отглеждането на бебето, като го хранят с кърма от шише, дори когато не сте вкъщи.

 

Четете още: Предимства на кърменето

 

Колко дълго трябва да кърмя?

 

Кърменето през първите няколко месеца дава на бебето Ви отличен старт в живота. На 6 месечна възраст то вероятно ще е готово да приема и твърда храна. Може да продължите да кърмите, колкото желаете Вие или то. През първата година на новороденото не се препоръчва обикновено мляко, така че ако спрете да кърмите, би трябвало да използвате адаптирано мляко, според препоръката на Вашия лекар.

 

кърмене, бебе, кърма, изцеждане, помпа, Philips AVENT

 

 

Материалът е любезно предоставен от:

 

philips avent

 

Добави коментар