Коледа, калории

Останете във форма тази Коледа

Коледа определено не е най-добрия ден, в който да започнете диета, хранителен режим или спорт. Трапезата постоянно е отрупана с всевъзможни вкусотии, питки, баници, вкусни печени картофи, коледни сладкиши, сладки и каквото още ви дойде наум. Въпреки това, все пак трябва да намерите начин да останете във форма и да не се отдавате изцяло на изкушенията.

 

Според легендата, Дядо Коледа обикаля по света и влиза в къщите, в които живеят послушни деца, за да донесе подаръци. Децата от своя страна му оставят бисквитки, които той си хапва в коледната нощ. Представяте ли си, ако Дядо Коледа хапва по 1 бисквитка от къща и сметнем, че една бисквита има средно около 50 калории. Да приемем, че в България има приблизително 2 млн. домакинства. Това означава, че Дядо Коледа за една вечер приема близо 1 000 000 000 калории само в България.

 

Ние обаче не сме Дядо Коледа и за щастие нямаме чак толкова много калории за изгаряне. Представяме ви няколко нестандартни начина, които сигурно не сте предполагали, но изгарят калории.

 

Коледа, калории

 

Пазаруване

 

Излизате от всеки магазин с нови и нови торби за носене, вървите до колата и обратно, спирате до друг магазин, след това пренасяте всичко до дома си. Много ви е познато, нали? Е, по този начин ще изгубите близо 207 калории за 1 ч.

 

Четете още: Съвети как да останете слаби тази Коледа

 

Разопаковане на подаръци

 

Колкото и невероятно да ви звучи, разопаковането на подаръци също изгаря калории. Те, разбира се, не са толкова много, но пък можете да изгорите 48 калории за 30 мин. Пожелаваме ви да имате толкова коледни подаръци, че да изгорите поне 150 калории!

 

Почистване

 

Почистването също изгаря калории. Около Коледа очаквате гости и трябва домът ви да е чист и подреден, да пуснете прахосмукачка, да измиете пода и банята, да подредите. За 1 ч. ще изгорите 191 калории с подобни домашни задължения.

 

Търсене на коледно дръвче

 

В случай, че сте решили да си купите живо коледно дръвче, обикалянето и търсенето на такова ще ви лиши от 100 калории за 30 мин.

 

Коледа, калории

 

Декориране на коледната елха

 

Декорирането на коледната елха, поставянето на лампички, украсяването на дома ви със светлинки, гирлянди и венец, ще ви помогнат да изгорите около 250 калории за 1 ч.

 

Четете още: Съвети за по-здравословна Коледа

 

Почистване на сняг

 

Най-активното занимание – почистването на алеята от снега с лопата за сняг е направо като истински спорт и благодарение на него ще изгорите 374 калории само за 1 ч.

 

Разходка из квартала

 

Разходката из квартала, за да дадете на познатите си хора лично коледни картички, може да ви помогне да изгорите 207 калории за 1 ч.

 

Снимки: magnus.johansson10, PetitPlat – Stephanie Kilgast, < J > Foter.com

Добави коментар