Основните изисквания за новогодишния грим

В новогодишната вечер, на всяка жена ѝ се иска да изглежда ослепително, независимо дали ще посрещне Новата година със семейството, приятелите или колегите си. В тази вечер можете да си позволите по-смели цветове, модерна прическа и грим.

 

Тук ще ви представим някои съвети за това как да се гримирате перфектно по случай празника!

 

Кожа

 

Независимо от сезона, трябва да подберете фон дьо тен, пудра и руж, подходящи за вашата кожа. За новогодишната вечер по-подходящи са по-медните и златисти оттенъци. Те придават по-празнична визия, за разлика от розовите нюанси, които създават малко по-невинно и детско излъчване и са подходящи за по-топлите месеци.

 

Подходящите златисти нюански могат да изглеждат чудесно върху всеки тип кожа, но не забравяйте да съобразите внимателлно това. На всяка цена дръжте далеч от лицето си „маската“ на твърде тъмния фон дьо тен.

 

Очи

Четете още: Лесен грим за Новогодишната нощ

 

Златистите нюанси са чудесен и елегантен избор и за очите ви. Можете да прелеете златисто с цвета на тоалета ви. Например, ако носите винено-червена рокля, нанесете винено-червени сенки по ръба на долния клепач и златисти (без брокат) – по горния. Подобна комбинация може да бъде направена с много други цветове. Използвайте водоустойчива очна линия или молив, за да не се размаже по време на партито.

 

Устни

 

Едно е сигурно – червеното червило винаги е на мода. Новогодишната вечер е чудесен повод да подчертаете устните си с красив червен нюанс. Изберете подходящото червено за вашата кожа, било то ярко червено, винено червено, бордо и т.н.

 

Преди да нанесете червилото се уверете, че сте отстранили всички мъртви кожички. Ако ги оставите определено няма да изглеждате толкова добре.

 

Ако решите да изпробвате някой друг цвят, можете да се насочите към по-тъмните медено кафяви и лилави или розовите тонове. През този сезон червилото ви е добре да е или тъмно или почти незабележимо. По-добре избягвайте средните тонове. Тази година матовите червила са на мода, така че ако сте използвали по-бляскави сенки за очи, заложете на матово червило.

 

Четете още: Как да подберете правилния цвят червило?

 

За новогодишния грим направете следното:

 

нанесете основа за грим, преди да нанесете какъвто и да е грим

подберете внимателно нюансите на червилото и сенките, така че да отиват на кожата и тоалета ви и да подчертават ествествената ви красота

носете си кърпички, с които да поправите размазания грим

използвайте водоустойчив грим, който да не се изтрива или размазва дори след дълги часове танци.

 

Не правете следното за новогодишния грим:

 

не нанасяйте грим преди да нанесете овлажняващ продукт

не избирайте козметични продукти, които не подхождат на роклята ви

не отивайте на парти с неподдържани устни, суха кожа и занемарена коса

не използвайте нискокачествена козметика, която може да компрометира цялостния ви външен вид.

 

Бъдете уверени, подчертайте естествената си красота и няма как околните да не забележат, че сияете. Най-важното обаче е да се забавлявате в новогодишната вечер!

Добави коментар