оплешивяване, косопад, мъж, коса, увереност

Оплешивяването не е причина за комплекси

Като цяло никой не очаква с нетърпение остаряването, но то е неизбежно. При мъжете напредването на възрастта много често води до загуба на коса. Можете да изберете да се справите с проблема с финес или пък да започнете да зализвате останалата коса върху плешивото петно, самозалъгвайки се, че околните няма да го забележат. Първият вариант определено е по-добър.

 

Истината е, че ако искате да се чувствате добре дори когато оплешивявате, трябва да работите върху своята увереност. В много случаи за целта е достатъчно да намерите други свои черти, които да подчертаете.

 

Като начало трябва са споменем, че загубата на косата при мъжете се наследява генетично. Да, на пазара се предлагат различни продукти, които могат да помогнат в битката с косопада, но няма такива, които да стимулират растежа на вече опадалата коса. Затова е по-добре да изберете къси прически и да се вслушате в следващите съвети:

 

Изберете си подходяща прическа

 

Бъдете наясно с какво разполагате и говорете със своя фризьор по темата. Обсъдете коя ще е най-подходящата прическа за вас, като се съобразите типа на косата си и нейното състояние. Не забравяйте, късите прически вече са ваши приятели. Дългите само ще подчертаят оредяването на косата.

 

Не прикривайте оплешивяването

 

Не си и помисляйте да зализвате коса отстрани към центъра на главата, за да покриете оплешивяващия участък. Единственото, което можете да постигнете по този начин, е да насочите вниманието към плешивото място и нищо повече.

 

Четете още: Защо мъжете оплешивяват?

 

Избягвайте да носите шапка

 

Покриването на проблема не ви помага да се справите с него, напротив. Колкото повече се виждате, толкова повече започвате да приемате новия си външен вид. В крайна сметка той не е по-лош от предишния, просто е различен. Освен това, скалпът ви се нуждае да диша. Това не означава никога да не слагате шапка – просто я използвайте по предназначение – за да се предпазите от слънцето или от студа, а не за да скриете нещо.

 

Мийте редовно косата си с шампоан

 

Ако не измивате редовно косата си с шампоан, това може да ѝ навреди. Изтънялата коса се омазнява много по-бързо и поради тази причина може да започне да изглежда по-тънка и накъсана от преди. От друга страна прекалено честото миене на косата, може да отмие естествените масла, което също не е добре. Специалистите препоръчват да миете косата си не по-често от 3 пъти седмично. Ако я чувствате твърде мазна и ви се иска да я миете по-често, опитайте да използвате сух шампоан между миенията.

 

Четете още: Признак на мъжественост ли е оплешивяването?

 

Използвайте маски

 

Можете да опитате с хума, например. Подсушавайте косата си с сешуар за допълнителен обем. Не забравяйте, добрата прическа не зависи от гъстотата на косата ви, а от увереността ви и способността да се приемате и харесвате такива, каквито сте.

Добави коментар