съпруг, харесва, дразни

Обичам те, но точно в момента не те харесвам

Случвало ли ви се е приятелка да ви сподели, че като цяло обича съпруга си, той е добър човек, добър баща, няма пороци, няма зависимости, но нещо не е наред и точно в момента изобщо не го харесва? Може би се е случвало дори на вас да се чувствате по този начин? Какво ви притеснява всъщност?

 

В общи линии това, което толкова ви дразни, са дребните неща – това, че вдига много шум сутрин докато спите, начинът, по който сърба кафето си, това, че оставя седалката на тоалетната вдигната. Разбира се, лесно можете да се справите с всяка дреболия по отделно. Всичко се свежда до факта, че вие не го харесвате, когато той се държи по този начин.

 

Ето и някои неща, които можете да направите в моментите, в които ви се иска да изкрещите, че го обичате, но изобщо не искате да ви е пред очите:

 

Променете нагласата си

 

Колкото по-дълго време сте с някого, толкова по-ясно виждате както добрите, така и лошите му страни. Съвсем естествено е мъжът ви постепенно да започне да ви лази по нервите повече от всеки друг. Така че променете нагласата си и спрете да се фокусирате само върху нещата, които ви дразнят. Концентрирайте се върху всички негови положителни страни, заради които сте благодарни, че той е част от вашия живот.

 

Решете за какво не можете да направите компромис

 

Не мълчете за нещата, които намирате за важни. Съпругът ви няма да се промени, освен ако не му помогнете, като най-малкото му кажете какво трябва да промени. Преди да говорите с него, обмислете как точно ще подходите. Обяснете му как се чувствата и много внимавайте да не започнете да го обвинявате и сочите с пръст – това определено няма да има положителен ефект.

 

Четете още: Как да спасите брака си?

 

Признайте собствените си недостатъци

 

В ранните етапи на брака може би ви е минавала мисълта, че сте напълно съвършена съпруга и партньорът ви просто няма от какво да се оплаче. Това със сигурност не е вярно. Всеки има странности и досадни навици. Бъдете наясно с вашите недостатъци и се замислете как ще се почувствате, ако той реши да ви върне услугата и да ви сподели всички онези неща, които му лазят по нервите?

 

Не сравнявайте

 

Ако сте започнали да сравнявате съпруга си с други хора или брака ви с чужд брак, незабавно спрете! Не са много хората, които биха могли да издържат на постоянно сравняване.

 

Четете още: 4 знака, че имате добър брак

 

Изберете любовта

 

Добре, дори да сте попаднали във фазата „Аз не харесвам съпруга си“, опитайте се да се държите с него така, все едно го харесвате. Изберете да го обичате и покажете това с действия. Бъдете мили с него, целувайте го, покажете му обичта си, защото този човек може би дава най-доброто от себе си. Ако решите да си поговорите за причините, поради които ви дразни, го направете с любов и грижа.

Добави коментар