Нов сайт информира за превенцията срещу рака на гърдата, лечението и рехабилитацията

От днес, 01.08.2016 г., официално стартира нов интернет сайт (www.raknagurdata.com), който има за цел да информира за превенцията, диагностиката и лечението на рака на гърдата. На него ще бъдат публикувани актуални новини, а за пациентите и техните близки е осигурена и възможност за връзка с психолог.

 

Страницата е създадена по инициатива на Първа САГБАЛ „Св. София“ в партньорство със Специализираната болница за активно лечение по онкология – София, Военномедицинска академия и Първа МБАЛ-София и с подкрепата на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ).

 

Сайтът е своеобразно продължение на традиционната вече кампания за рак на гърдата, която Първа САГБАЛ „Св. София“ провежда вече четвърта година.

 

Всички ние, обединени около каузата да опазим живота и здравето на българските жени, ще продължим с активните си действия в тази посока и в бъдеще. Като естествено продължение на всичко направено досега дойде и желанието ни за надграждане на дейностите в борбата с рака на гърдата. Надявам се, че с помощта на тази платформа ще сме полезни на още повече жени и техните семейства“, каза директорът на болница „Св. София“ доц. д-р Иван Костов.

 

„От 2010 г. насам Българският форум на бизнес лидерите подкрепя кампании, посветени на каузата за борба с рака на гърдата с фокус върху повишаване на информираността, превенцията и ранната диагностика на заболяването. За нас е огромна чест да сме партньор на инициативата на Първа САГБАЛ „Св. София“ от самото й начало и за  втора година да подкрепяме скрининг програмата за рака на гърдата, провеждана съвместно със Столична община”, каза Зоя Паунова, заместник-председател на БФБЛ.

 

За достигане до максимално широк кръг от хора, е създадена и Фейсбук страница на сайта: https://www.facebook.com/RakNaGurdata

Добави коментар