Не позволявайте стресът да повлияе на сексуалния ви живот

Стресът може да отнеме най-хубавите ви моменти и да подейства разрушително на любовния ви живот.

 

Всеки знае, че стресът може да повлияе на настроението ви, на вашите навици на сън, на талията ви. Освен всичко това, той е в състояние и да разруши и сексуалният ви живот. Ако не обърнете внимание, стресът може напълно да срине либидото ви.

 

За да разберете как да се преборите със стреса, първо трябва да разберете причината за него.

 

От както свят светува, стресът играе животоспасяваща роля! Когато нашите предци са били в опасност, стресът инициирал реакцията – „бий се или бягай“, което им е помагало да се предпазят от заплахи, като диви животни.

 

В днешно време, обаче, стресът обикновено е резултат от наличието на твърде много неща за вършене и твърде малко време за това, проблеми в работата, спорове в семейството.

 

стрес, секс, либидо, упражнения,

 

Ние произвеждаме всичкия този адреналин, който ни държи в „бойна готовност“, но за разлика от нашите предци, нямаме „изход“, който да ни освободи от напрежението. Вместо това, ние се задушаваме от него и в крайна сметка ставаме още по-стресирани.

 

Стресът определено може да понижи либидото ви. Не само, ще затрудни възможността да се насладите на моментите със своя партньор, но вероятно ще сте уморени, ядосани и тревожни. Някои хора преяждат от стрес, така че към допълнение на обърканите хормони в тялото, страдат и от повишена кръвна захар, заради приемането на твърде много храна.

 

Четете още: Емоционалната връзка и влиянието ѝ върху секса

 

Въпреки това, дори, когато знаете всички негативни ефекти от стреса, не е толкова лесно да се отървете от него. Ето някои съвети как да се освободите от стреса и да се наслаждавате на секса с партньора си:

 

стрес, секс, либидо, упражнения,

 

Правете упражнения

 

Упражненията са най-бързият и лесен начин да намалите ефектите от стреса. Може да са последното нещо, което ви се прави, след дълъг и изтощителен ден на работа, но само 20-30 минути на ден ще премахнат стреса от тялото ви, така че да имате спокоен сън през нощта. Може да опитате с плуване, тенис или пилатес. Йогата също е чудесен начин да се отпуснете и да релаксирате.

 

Четете още: 6 начина да направите сексуалния си живот по-вълнуващ

 

Преосмислете графика си

 

Ако знаете, че винаги се стресирате към края на деня, опитайте се да промените графика си, за да подобрите настроението си. Разрешавайте големите проблеми сутрин, когато имате повече енергия и не забравяйте да си почивате и да презареждате през целия ден. Прекарвайте 90 минути напълно фокусирани върху задачите си, после си направете 5-10 мин почивка, дишайте дълбоко, слушайте музика или се разходете. Дори кратката почивка може да подобри умственото ви състояние.

 

стрес, секс, либидо, упражнения,

 

Просто се отпуснете

 

Може би си мислите, че е лесно е да се каже, но е трудно да се направи. Но не е точно така. Вие сте отговорни за психичното си здраве и само вие можете да определите вашето настроение и перспектива. Започнете да си създавате добро настроение в началото на деня.

 

На сутринта си обещайте, че ще работите определен брой часове, и когато достигнете лимита си, оставете работата и я отложете за следващия ден. След всеки тежък работен ден, заслужавате пълноценна почивка. За да сте работоспособни на 100% през деня, е добре да си почивате на 100% през ноща.

 

Снимки: ImAges ImprObables, Kaba, Loelle Foter.com

 
Добави коментар