Нещата от живота, които не бива да пропускате през бременността

Бременността е време на драматични промени в живота на всяка жена – от осъзнаването на факта, че ще става майка, до неразположенията и промените във външния вид. Освен съветите за здравословно хранене и грижи за тялото, умерена физическа активност, редовни прегледи при лекаря… какво друго не бива да пропуска бъдещата майка?

 

Повече сън

 

Вероятно тялото ви само ще си го поиска, но наистина – спете винаги, когато имате нужда от почивка. След раждането и в следващите месеци няма да можете да се наслаждавате на това, защото бебето ви ще има почти непрестанна нужда от вас.

 

Хранете се спокойно и с удоволствие

 

Да, колкото и нормално да ви изглежда това сега, натовареният режим на една майка често допуска и хапване на крак, и съвместяването на обяда с още един куп други задължения.

 

Грижете се за себе си

 

Вземете си дълъг релаксиращ душ на спокойствие, без да бъдете прекъсвана от повикване по „спешност”. Насладете се на ароматите и усещането за свежест, които ви дава водата. Когато родите ще бъдете щастлива, ако успеете да си вземете и 5-минутен душ след тежка нощ с много кърмения.

 

Оценете тишината у дома по достойнство

 

Със сигурност ще копнеете за нея, когато се роди бебето. Можете да го съчетаете с четене на книга, хоби …или просто да й се насладите.

 

Прекарвайте повече време с любимия човек

 

Само двамата на романтична вечеря, екскурзия или у дома. Колкото и силни да са чувствата ви, ще имате много малко време един за друг когато станете родители.

 

Общувайте с близки и приятели

 

След идването на бял свят на бебето това няма да е сред приоритетите ви, поне за известно време. Недоспиването и умората ще ограничат дейностите ви само до най-неотложното. Затова – забавлявайте се, направете нещата, които отлагате от доста време.

 

Помислете за външния си вид

 

Ако не сега, кога? Изберете си нова прическа, която да ви отива, но и да се поддържа лесно. Не само лицето с тъмни кръгове около очите, но и занемарената коса също придава уморен вид. След раждането няма да ви е до фризьор, а сега имате време да експериментирате. Погрижете се и за дрехите, които ще са ви необходими на първо време след раждането. Независимо от килограмите в повече – измислете варианти, които да са удобни, и да създават настроение.

 

Този списък може да бъде продължен с още доста важни за една жена неща. Кои са те – със сигурност разбираме, след като бременността е свършила. Но не си струва да съжаляваме чак толкова – всяка фаза от живота ни дарява с радости и предизвикателства. А майчинството със сигурност ще ви ги предостави щедро, по един удивителен начин.

 

Източник: www.mamablog.bg

Снимки: PublicDomainPictures.net 

 

Добави коментар