На тати принцесата

Автор: Лина Филипова

 

Татко винаги е искал да има момиче. Цялата тази работа с наследника, връзката баща – син, не е била неговото нещо. Той просто е искал да има момиче. И ето, че има едно. За добро или за лошо, желанието му се е осъществило.

 

Сигурно ще си помислите, че не е можел да прави онези „момчешки“ неща, като ритане на топка, каране на колело, разговори за автомобили и т.н. Не сте прави. Първата си рибарска въдица получих като подарък за рожден ден – ставах на 3 г. Дори е документирано! В началото като ме е водил за риба, ми закачал рибки на кукичките, за да си мисля, че съм си ги хванала аз и да се „зарибя“. Е, получило се е!

 

баща, татко, родител, приятел, подкрепа

 

Ако кажа, че ме е водил по язовирите стотици пъти, изобщо няма да преувелича. Да не помислите, че е само това? Научи ме да карам колело, ролери, а после и кола. Пързаляла съм се откъде ли не с шейна (найлон!) и в 5-ти клас вече знаех как да сритвам момчетата в кокалчетата, ако искат да ми вземат топката, докато играем мач.

 

Когато бях още по-малка, татко винаги казваше, че трябва да мога да се защитавам и ме научи да правя онова изключително нелепо размахване на ръцете, което наричахме мелница. Научи ме да се бия като момчетата – с юмруци и с ритници! Повтаряше ми постоянно за непознатите, че не трябва да си говоря с тях, че трябва да бягам, че не трябва да им имам доверие. Тази лекция беше нещо като миене на зъбите – всеки ден, задължително, по 2 пъти.

 

Четете още: Готов ли си да станеш татко?

 

И не, татко не ме направи момче. Аз винаги си бях неговата принцеса. Като всяко момиченце, имах дълга коса, ходих редовно на балет, свирих на пиано и изпитвах страхотно влечение към високите токчета на мама и червилата ѝ. Просто тати ме направи някак повече мен.

 

баща, татко, родител, приятел, подкрепа

 

Сигурно е жертвал много. Както той, така и мама. Купони, приятели, дискотеки, кариера, какво ли не и всичко, за да може вечер като се прибере да получи 1 час бърборене, мрънкане, оплакване и хихикане от едно малко същество, което сам си е пожелал.

 

Стана време и за гаджета. В началото се правеше на лош. Как щял да ме опази, какво щял да прави, на татко малкото момиче, рано било и каквото още ви дойде наум. Но като дойде моментът беше мил, усмихнат и дружелюбен, ужасно дружелюбен. Не че винаги е харесвал всички, но за него важното беше, че аз ги харесвам.

 

Когато първата ми любов ме „заряза“, тати отвори най-хубавата бутилка червено вино, която имахме в барчето и я изпихме. Утеши ме, подкрепи ме, дори бих казала, че ме надъха. И никога не спря да го прави. И до днес. Никога.

 

баща, татко, родител, приятел, подкрепа

 

Тати ми говори за секс, за презервативи, за връзки, за наркотици, за алкохол и всички други неща, за които повечето родители (особено бащи) се притесняват да говорят. Е, той говореше, съвсем леко и съвсем спокойно. Разказваше ми мръсни вицове и се смеехме на тях, докато мама се възмущаваше как може да говори така пред „детето“.

 

Четете още: Как да бъдеш Мъж – 10 правила

 

Той винаги е бил там, а аз винаги съм се чувствала като на тати принцесата. Връзката ни винаги е била някак странна, повече приятелска, отколкото родителска. И колко рядко му казвам, че го обичам, а той колко много го заслужава. И знаете ли какво, когато един ден облека бяла рокля и застана пред олтара, искам моят татко да сложи ръката ми в ръката на някой като самия него. Някой, който знае как да обича, уважава, как да се грижи, как да не се отказва, да не се предава и да прощава всеки път, когато не го заслужавам.

 

Снимки: sightmybyblinded, JeremyMP, davidsteltz, PistigriloXP Foter.com

Добави коментар