Направи си сам – свещичка от портокал

Искате да създадете романтична атмосфера за Св. Валентин, с която да изненадате половинката си? Ето едно предложение за свещ, която ще изглежда чудесно на масата ви. Направете си сами бързо и лесно портокалова свещичка.

 

Необходимите материали за свещта са само един портокал, нож и олио. Разбира се, ще ви трябва и запалка, но това се подразбира. Изберете голям, хубав и кръгъл портокал, за предпочитане с по-дебели кори.

 

свещ, портокал, романтика

 

Срежете кората на портокала през средата. Внимавайте да режете само кората, без плода в нея.

 

свещ, портокал, романтика

 

След като направите хубав кръг, напъхайте палеца си под горната част на кората. Завъртете по целия разрез. Повторете това колкото е нужно, докато стигнете до най-горната част на портокала. Махнете кората, като внимавате да не я скъсате.

 

портокал, кора, свещ

 

Повторете същото нещо и с долната част на кората, като внимателно и постепенно отделяте плода от кората. Когато стигнете до дъното на портокала, издърпайте плода и го отделете от кората. Внимавайте да не скъсате средната бяла част, която изглежда като снопче от конци. Това ще бъде фитила на свещта.

 

свещ, портокал, романтика

 

Изрежете кръгче или друга форма върху горната част от портокаловата кора, като гледате отворът да е достатъчно голям, за да влиза кислород, понеже огънят се нуждае от това, за да гори. В долната част на портокала сипете най-обикновено олио, като намокрите и фитила с него. Количеството преценете според големината на портокала (трябва да напълните долната част на кората).

 

свещ, портокал, романтика

 

Запалете фитила. Не се отчайвайте ако не стане веднага. Този процес обикновено отнема 20-30 сек., но е относително, заради дебелината на фитила. Ако имате по-дебел фитил, свещта ви ще изгори по-бързо, а пламъкът ще е голям. Ако фитилът е сравнително тънък, свещичката ви ще гори с по-малък пламък, но пък средно около 8 часа.

 

свещ, портокал, романтика

 

Свещичката ви вече е готова! Създайте романтична и приятна обстановка и ѝ се насладете с любим човек.

 

свещ, портокал, романтика

Добави коментар