Най-често откриваните типове зрели стволови клетки

Запазването на кръв от пъпна връв е начин да се съхранят и замразят стволови клетки на деца и възрастни.

 

Стволовите клетки могат да бъдат категоризирани според техния произход и типа на функцията на клетките, които продуцират.

 

Сред тях са хемопоетичните стволови клетки (ХСК) и мезенхимните стволови клетки (МСК), двата най-често откривани типове зрели стволови клетки. ХСК дават всички клетки на кръвта и имунната система и за пръв път са открити в костния мозък. МСК са открити в различни части на тялото като костен мозък, мускули, кости, мастна тъкан и други органи.

 

стволови клетки, мезенхимни, хемопоетични, cryo-save

 

Тези важни зрели стволови клетки, в техният най-добър вид могат да бъдат открити в остатъчната кръв и тъкан на пъпната връв. Те имат изключителната способност и ефективност да формират различни тъкани на човешкото тяло.

 

Четете още: Използването на кръв от пъпна връв при клетъчна терапия

 

Когато съхранявате кръв от пъпна връв, остатъчната кръв и тъкан могат да бъдат взети лесно без никакъв риск за майката и бебето. Те се замразяват, запазвайки максимално своята жизненост и функционалност.

 

стволови клетки, пъпна  връв, cryo-save

 

Научните открития показват, че тъканта обграждаща трите кръвоносни съда на пъпната връв (свързваща плода с майката), съдържа важни, с отлично качество стволови клетки. Веществото наречено Вартонова пихтия е богат източник на мезенхимни стволови клетки, които са отговорни за формирането на кости, хрущяли и други видове съединителни тъкани в нашите тела.

 

Четете още: Стволови клетки от пъпната връв възстановяват слуха на малко дете

 

Cryo-Save разработва технология за съхраняване на остатъчна кръв и тъкан за нуждите, за да използва този богат източник на стволови клетки в медицинската терапия.

 

Материалът е любезно предоставен от:

 

 

Добави коментар