Най-лошите храни през лятото

Всъщност не е съвсем вярно, че лято е синоним за повече упражнения и по-здравословна храна. Според проучванията, децата всъщност качват повече килограми през лятото, отколкото през учебната година, благодарение на режима си, базиран на нездравословна храна и стоене пред компютъра. Приготвили сме ви няколко храни, които е добре да избягвате през лятото.

 

Сандвич от сладолед

 

Какво по-хубаво от две бисквитки с ванилов сладолед в средата? Всъщност е ужасно вкусно, но не особено полезно за вас, защото ви носи допълнителни 500 калории, шокиращото е, че 60% от вкуса идва от мазнините. По-добре е да си направите домашен сандвич със сладолед, като използвате нискомаслено сорбе. Можете да пропуснете бисквитките или да ги замените със нискокалорични.

 

Пържено тесто

 

Пърженото тесто е навсякъде, особено на летните панаири и карнавали. Пърженото брашно, масло, мазнините и захарта, са нещо, което можете да консумирате 1-2 пъти годишно, но имайте предвид, че пържените храни са сред най-нездравословните и водещи до затлъстяване. Освен това са много богати на вредните транс мазнини. Те могат да са много вкусни, но повишават лошия холестерол и вредят на тялото ви и външния ви вид.

 

Четете още: Шест летни храни срещу депресия

 

Сандвич

 

Сандвичите в заведенията за бързи закуски, често са много вкусни, но изключително нездравословни. Пълни са с майонеза, хляб, мазнини и какво ли още не. Калориите, които съдържа средно един сандвич са над 400. Можете да опитате да си приготвяте сандвичи у дома, като използвате продукти с ниско съдържание на мазнини, повече зеленчуци и пълнозърнест хляб.

 

Пържени миди

 

Хубаво е да споделяте пържените миди за мезе с приятели, особено ако сте на почивка на морето, но това определено не е храна, която да приемате редовно. ¾ купичка от тях се равнява на близо 500 калории и над 26 гр мазнини. По-добре е да хапвате мидите варени. Приготвени по този начин, те са един от най-добрите източници на витамин В12, който е много важен за доброто състояние на нервната ви система и предотвратяването на анемия.

 

Ребърца

 

Ребърцата могат да се приготвят в най-различни форми и размери. Независимо от това, е по- добре да ги избягвате в ресторанта и да ги премахнете от лятното си меню. Те са изключително калорични, а често и много мазни. Ако готвите ребърца вкъщи, пропуснете соса и добавете на негово място подправки като горица, чесън, чили на прах или нещо друго по ваш вкус. Така вкусът им ще стане невероятен, но без да добавяте много калории. Помнете, че е добре порциите да са малки и премахвайте мазнините преди да приготвите ребърцата.

 

Четете още: Колко са полезни доматите?

 

Дайкири

 

Дайкирито звучи като нещо леко и освежаващо, но всъщност е много калорично. То е пълно с мазнини и захар. По-калорично е дори от хамбургер! Има много по-здравословни и леки напитки, на които можете да се насладите край басейна.

 

Салата от макарони и картофи

 

Докато хапвате салата от макарони, картофи и супер калорична майонеза през лятото, надали ще имате идеална фигура. Опитайте да смените майонезата със зехтин, например. Хапвайте малки порции, защото макароните и картофите все пак са високо калорични.

 

Лучени кръгчета

 

Лучените кръгчета не звучат като най-нездравословния избор, който можете да направите. Но след като са потопени в брашно и яйца и метнати във фритюрника, те са си истинска калорична бомба.

Добави коментар