Награди за лекари и журналисти: Информацията е здраве!

Инициатива, посветена на 7 април – Световен ден на здравето С отговорност за здравето – информацията е здраве

 

Семейният портал „Мама, татко и аз“Пациентски организации „Заедно с теб”, Асоциация за детско и женско здраве „Усмихни се” и Здравен форум „Е-здравей” организират социално събитие на 3 април 2014 г., от 18.30 ч. в Софийска Градска Художествена Галерия, по повод на Световния ден на здравето.

 

"Приятели, нека заедно благодарим на нашите здравни журналисти, лекари, медицински сестри!" Елате само с вашата усмивка на Социалното събитие за награждаване на Най-добрите здравни журналисти на България”, Най-добрите лекари и сестри на България и Лечебните заведени с най-високо доверие на пациентите”,  се казва в поканата, изпратена от организаторите.

 

С организирането, публикуването и разпространението на анкети за информираността, профилактиката, достъпът до качествено лечение се цели да се покаже  на обществото необходимостта от диалог между пациентите и институциите.

 

Организаторите изказват благодарност и на други организации, свързани със здравеопазването – Национално сдружение на общопрактикуващите лекари в България, Национално сдружение на педиатрите от доболничната помощ, Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи, Национално сдружение на бакалаврите-фармацевти, Медицински комплекс „Д-р Щерев”.

 

Социалното събитие  С отговорност за здравето – информацията е здраве” включва:

 

 Грамоти за здравни журналисти от цялата страна

 Грамоти за лекари и сестри от цялата страна

 Грамоти за лечебни заведения

 

Каузите за профилактика, информираност и доверие в лекаря, диалогът, имената на наградените журналисти, лекари, сестри и лечебни заведения ще бъдат публикувани на двата интернет сайта Мама, татко и аз и Е-здравей и ще бъдат разпространени във Фейсбук.

Добави коментар