Мокри сънищa при тийнейджърите

Някога случвало ли ви се е да установите, че по бельото или пижамата ви има мокро, лепкаво петно след като се събудите? В началото това може да е доста притеснително. Ако вече сте в пубертета, обаче, най-вероятно сте имали мокър сън.

 

Чудите се какво са мокрите сънища и защо се случват? Ето някои отговори на често задавани въпроси, които имат тийнейджърите, които ги сънуват:

 

Какво са мокрите сънища?

 

Мокър сън е тогава, когато еякулирате, докато спите. Обикновено еякулацията се получава, докато сънувате сексуално преживяване или желание. Може дори да не си спомняте съня. Не е нужно да маструбирате по време на сън – можете да еякулирате без дори да докосвате пениса си.

 

сън, сънища, мокри, ерекция, еякулация, тийнейджър, сперма

 

Какви са причините за мокрите сънища?

 

Когато влезете в пубертета, тялото ви започва да произвежда мъжкия хормон тестостерон. След като това се случи, то може да започне да образува и сперматозоиди. Това означава, че вече сте в състояние да оплодите яйцеклетка, тоест да си направите бебе. На практика, ако правите секс с момиче, тя може да забременее от вас.

 

По време на пубертета ще започнете да получавате ерекция в различно време на деня. Възможно е това да се случи в училище, под душа, докато гледате телевизия. Може да имате ерекция и по време на сън. Спермата може да се натрупа в тестисите и единият от начините да я освободите е именно мокрият сън.

 

Вижте още: Въпроси а ерекцията – за тийнейджъри – част 1

 

Има ли нещо нередно, ако често имам мокри сънища?

 

Мокрите сънища са нормална част от порастването. Няма нищо, което можете да направите, за да ги контролирате или спрете. Ако сънувате често мокри сънища, това не означава, че има нещо нередно с вас. Някои момчета имат мокри сънища няколко пъти седмично, а други може да имат само 1-2 през целия си живот.

 

Мокрите сънища ще намалеят значително, след като започнете да освобождавате сперматозоиди чрез мастурбация или ако правите секс.

 

сън, сънища, мокри, ерекция, еякулация, тийнейджър, сперма

 

Всички ли имат мокри сънища?

 

За да имате мокри сънища, трябва да сте в пубертета и тялото ви да може да произвежда сперматозоиди. По време на пубертета мокрите сънища са много често срещано явление при много тийнейджъри, така че не се притеснявайте – не сте сами!

 

Има ли нещо нередно с мен, ако нямам мокри сънища?

 

Не всеки тийнейджър има мокри сънища и ако вие нямате такива, това изобщо не означава, че има нещо нередно с вас.

 

Вижте още: Тийнейджърите и съня: Защо тийнейджърите са толкова уморени?

 

Имат ли момичетата мокри сънища?

 

Въпреки че момичетата на практика не могат да еякулират, те също могат да получат оргазъм по време на сън. Въпреки това момичетата имат подобни сънища доста по-рядко от момчетата.

 

сън, сънища, мокри, ерекция, еякулация, тийнейджър, сперма

 

Какво да направя, ако имам мокри сънища?

 

Когато се събудите, почистете себе си. Измийте пениса и тестисите си с вода и сапун, включително областта под препуциума (кожата покриваща главичката на пениса), ако не сте обрязан.

 

Ако се чувствате виновен или ви е неудобно, че имате такива сънища, поговорете с някого и потърсете подкрепа. Можете да поговорите с лекар, свой близък роднина, съветник и т.н. Потърсете по-скоро възрастен на когото имате доверие и с когото можете да говорите открито, тъй като приятелите на вашата възраст вероятно няма да са достатъчно вещи и запознати с темата и няма да могат истински да ви помогнат и разберат.

 

Снимки: jessicalsmyers, Design_Ex, Dusts Photography, husin.sani Foter.com

Добави коментар