брак, семейство, деца, дете, съпруг

Малки тайни за успешен брак с деца – част 1

Постигането на успешен брак, здраво семейство и добри взаимоотношения между всички членове на семейството у дома в някои случаи може да се окаже малко по-трудно, отколкото изглежда в телевизионните предавания и сериалите. Погълнати от ежедневието, проблемите, децата, работата и хилядите задачи, понякога забравяме да се радваме на щастливите моменти със съпруга си.

 

Ето няколко малки тайни на щастливите семейства:

 

Поставяйте се един друг на първо място

 

Когато става дума за изграждане на здраво семейство, вие не сте нито само съпруга и съпруг, нито само майка и баща. В такъв случай кой е на първо място – съпругът или децата? Отговорът е лесен – това съпругът ви.

 

Това изобщо не означава, че децата ви имат по-малко значение. Просто бракът е основата, върху която лежи цялото ви семейното щастие. Ако искате дом, изпълнен с любов и разбиране, с отношение и внимание, вие трябва да го направите такъв. Когато съпругът ви се прибере от работа, дайте му една голяма целувка, за да види той колко ви е липсвал и колко много сте мислили за него.

 

По този начин не само отношенията между вас ще останат топли, а искрата жива. Партньорът ви ще се чувства обичан, ценен и чакан, а децата ви ще усещат сигурност у дома, ще виждат, че мама и татко се разбират и се обичат. Не забравяйте, че един ден те вероятно ще подражават на модела, който виждат в момента и ще търсят за себе си такова отношение, каквото сте им показали вие.

 

Четете още: Как да спасите брака си?

 

Не казвайте на татко как да прекарва времето си с децата

 

Майката и бащата имат много различни роли в живота на децата. В повечето случаи мама е човекът, който се грижи за детето, който го кара да си изяде зеленчуците, който целува удареното коляно, за да мине по-бързо.

 

От друга страна, татко е забавен. Той е човекът, който позволява да се ядат сладки и бисквити на закуска, когато мама я няма у дома.

 

Скъпи майки, ясно е, че вашите методи на отглеждане обикновено са по-здравословни и безопасни, но няма по-добър начин да покажете на съпруга си, че му вярвате и че го уважавате, от това просто да прехапете език и вместо жлъчна забележка, да го оставите да прекара времето си с децата както иска. Повярвайте, на детето нищо няма да му стане от това, че веднъж месечно хапва за закуска няколко бисквити, вместо плодове или кисело мляко.

 

Просто кажете „Да“

 

Според изследванията, колкото по-често давате положителен отговор и имате положителна реакция, толкова по-щастливи и удовлетворяващи ще са вашите взаимоотношения. Обърнете внимание и се замислете, колко често казвате „Да, прав си“ или „Да, нека го направим така“, „Добре, убеди ме“ и т.н.

 

Намирането на поводи и възможности да реагирате положително, е един чудесен и лесно контролируем начин да повлияете особено положително върху брака си.

 

Четете още: Как да изградите доверие във връзката си – част 1

 

Бъдете единни

 

Да бъдете най-големия фен на мъжа си, е един от най-добрите начини да поддържате чудесни отношения у дома. Под фен в случая се има предвид да подкрепяте решенията му и да поддържате ентусиазма му, вместо да му казвате, че тази или онази идея е глупава и няма как да се реализира.

 

Бъдете единни в решенията и пред децата си. Дори когато не сте на едно мнение, обсъдете проблема, вземете решение насаме и пред децата си бъдете единни. Така те ще знаят, че мама и татко са заедно, а вие като партньори, ще се превърнете в общ авторитет за тях, а не в добро и лошо ченге.

 

Упражнявайте се

 

Активността ще ви поддържа здрави и позитивни. Освен това, така ще сте чудесен пример за децата си. Спортуването и упражненията стимулират производството на хормона ендорфин, който ви прави по-щастливи и удовлетворени, което е още един чудесен бонус.

 

Дори и да не сте от този тип семейства, които ежедневно тичат в парка или ходят на фитнес, можете да си организирате 1-2 пъти седмично семейни забавления, като ходене на плаж и плуване, семейна езда, каране на колелa или дори дълга разходка след вечеря. Това ще подейства изключително освежаващо и удовлетворяващо за цялото ви семейство.

 

Продължава на: Малки тайни за успешен брак с деца – част 2

Добави коментар