майка, баща, семейство, дете, съпруг, секс

Малки тайни за успешен брак с деца – част 2

Продължава от: Малки тайни за успешен брак с деца – част 1

 

Направете секса приоритет (отново)

 

Благодарение на секса се появяват бебетата, така че е доста иронично, че след като се появят, сексът намалява. Истината е, че винаги можете да си намерите причина и оправдание да не правите секс, но е факт, че сексът е една от важните съставки за всеки брак. Редовният секс ще запази отношенията ви спокойни и щастливи. Просто се заключете в спалнята за малко.

 

Избирайте битките си

 

Ако нападате съпруга си за всяко дребно нещо – например, че не е опаковал добре сандвича за обяд на детето, че не е почистил детската паста за зъби от мивката и куп други дреболии, определено няма да ви останат сили да водите истинските битки. В случай, че все още нямате такива проблеми, имайте предвид, че няма да ви се разминат с порастването на детето – мобилни телефони, домашни работи, срещи и определянето на вечерен час са само част от поводите за истински битки, пред които ще се изправяте. Освен това, ако вие кръжите наоколо, готови да захапете съпруга си за всяка малка грешка, не се чудете защо е спрял да прави опити. Така че, поемете дъх и се отпуснете.

 

Приемете, че не всички проблеми могат да бъдат решени

 

Много от споровете ви вероятно се основават на личностни различия, свързани с начина, по който гледате на родителството. Признавайки това обаче и приемайки различията помежду ви, ще разберете, че някои неща не могат да се променят. Партньорът ви не може, а и не е нужно да променя разбиранията си и нрава си.

 

Вместо това, опитайте да се съсредоточите върху приликите помежду ви. Като например, че и двамата се грижите с внимание и любов за децата си, дори и да сте на коренно различни мнения. Всъщност дори полярно противоположните гледни точки, няма да ви пречупят, ако останете единни и се съсредоточите върху положителните неща.

 

Четете още: 4 знака, че имате добър брак

 

Запомнете, преди да станете „мама и татко“, бяхте „съпруг и съпруга“

 

Преди да станете родители, забавленията бяха едно от основните ви задължения като двойка, нали? След като щъркелът ви посети обаче, родителството се превръща в най-значимото задължение. Това е съвсем нормално, но означава, че трябва да положите малко повече усилия, за да поддържате отношенията помежду си.

 

Започнете да правите нещо заедно, отидете на тенис, на пикник, на риболов, екскурзия, оставете смартфоните и таблетите и просто си поговорете. Гледането на телевизия заедно не се смята за дейност, освен ако не гледате порно като прелюдия, разбира се. Някой ден децата ще пораснат и ще си отидат от дома ви. Гледайте тогава, когато останете само двамата, да ви е приятно заедно.

 

Флиртувайте пред децата си

 

Не ви предлагаме да започнете да се целувате на масата за хранене по време на вечеря, но честите прегръдки, целувките и игривите погледи, са нещо, което не е нужно да криете от децата си. Тези жестове не само поддържат искрата жива, но и показват на децата ви, че бракът не е само плащане на сметки, спорове, караници и приготвяне на храна, а носи любов и хармония в дома.

 

Забележка: След като децата ви влязат в пубертета вероятно ще започнете да получавате забележки като: „У-х-х, мама и татко са толкова отвратителни като се целуват така!“. Тогава вероятно ще искате да запазите флирта си на закрити врати.

 

Четете още: Когато родителите не са съгласни за възпитанието на децата

 

Покажете на съпруга си къде живее прахосмукачката

 

Има пряка зависимост между бъркотията у дома и броя на членовете на семейството. Знаете ли, че жените, които са доволни от помощта на съпрузите си с домакинските задължения, правят секс с мъжете си значително по-често? Споразумението за домакинската работа не е нужно да е 50/50, нито дори близо до това. Важно е и двамата да се чувствате добре със задачите, които имате.

 

Имайте собствен живот

 

Семейството е нещо прекрасно, но е важно да не се отказвате и от нещата, които ви правят щастливи. Емоциите са заразни. Когато вие сте щастливи и семейството ви ще е щастливо. Вашата задача е именно тази, ако танците ви правят щастливи, не спирайте да танцувате. Ако искате рисувайте, четете, отидете на СПА. Щастливата майка е гаранция за весела къща!

Добави коментар