Лятно зачеване

Автор: Юрий Прокопенко

 

Някои жени забременяват случайно, а други внимателно планират бременността си. Ако имат възможност, те се стремят да улучат някоя знаменателна за семейството дата: нечий рожден ден, църковни или национални празници. Но разбира се, най-главният ориентир за бъдещите майки, са знаците на зодиака. На някой му харесва Стрелец, а на друг Телец. За вкусове не си струва да се спори…

 

Но защо ли са много малко бъдещите майки, които мислят за самата бременност, а не за необозримото бъдеще? А да носиш любимата тежест цели 9 месеца не е проста работа.

 

Тук играят роля всякакви дреболии и случайности, какво е времето навън, какво трябва да облечем, с какви обувки да излезем, какво да ядем и какво да дишаме (както вкъщи така и навън). И така, по мнение на много майки от последните две поколения, най-оптимално е бременността да започне през лятото.

 

Например започваме да смятаме от 1 юли. Няма да обръщаме внимание с какво започва бременността – със страстна любов, с план за развитие на образцово семейство, в съпружеската постеля, в програма „ин витро“. На детето му е все едно кой го ражда, то единствено трябва да живее, да е обичано и да е здраво. Ще проследим следващите 9 месеца и ще разберем кое как настъпва…

 

Четете още: Как да се храним здравословно по време на бременността в 12 стъпки

 

И така: закъснение, положителен тест, радост без край… Зеленчуци и плодове се консумират с неимоверна скорост и има в изобилие. Ако нямате апетит, то по-лесно ще понесете принудителния глад през лятото, отколкото сред преспите в студа.

 

През лятото се хаби по-малко енергия за поддържане на живота, отколкото в студа. Затова пренастройката на организма за новия режим на съществуване (две в едно) преминава по-лесно.

 

След това започва есента, а ние сме само във 2-ри – 3-ти месец. Отлично: набавени са витамините, тялото се е приспособило към повишеното натоварване, на този фон и възможни токсикози не са страшни. Елегичната есенна тъга, детската стая, завръщането от ваканцията – цялото това възвишено настроение се предава на детето, оставя в душата му нещо романтично, прекрасно.

 

Четете още: 5 начина да намалите стреса по време на бременността

 

Ето, вече е Нова Година. В шести месец сме, блъскаме се във всичко, принудени сме повече да пеем, отколкото да танцуваме, оставаме без шампанско, солени гъбки и въргаляне в преспите. Корем вече дал Бог, но носенето на бандаж под всички дрехи е по-лесно отколкото да се поставяме на показ под лятната рокля. Възможностите за отоци също са по-редки през зимата, отколкото под палещото слънце на 30 градусова жега.

 

Ще раждаме през април. Снегът се топи, птичките пеят, в душата ни е пролетна романтика. Обичайната пролетна приповдигнатост влияе положително на родовия процес, позволява да се съкрати времето, да се мине с малки дози обезболяващи или изобщо без тях. Между другото от гениите и известните хора на планетата – повечето от тях са се родили именно през пролетта.

 

А за детето най-доброто време за разходки започва през 1-рия – 2-рия месец. То вече е поотраснало, навън вече е топло, въздухът е свеж, завивките са по-малко. Идилия! Но щастливата майка трябва да бъде внимателна – кърменето не е достатъчно надеждна контрацепция. Да не попадне през следващия юни отново в кръговрата на децата в природата.

 

Статията е любезно предоставена от: www.zachatie.org

Добави коментар