Лятна безопасност за бебето

Лятото дава много възможности за вас и вашето бебе, но с него се появява и необходимостта да имате и походящ набор от безопасни и предпазни мерки. Не позволявайте страха от нараняване да лиши вашето бебе то летните удоволствия и да бъде изолирано на закрито. Вслушвайте се в съветите за безопасност и ще имате възможност да се насладите на летните излети заедно.

 

Внимавайте с излагането на слънце

 

Децата имат прекалено нежна кожа и са податливи на изгаряне. Бебета под 6 месечна възраст не бива да бъдат излягани на пряка слънчева светлина и трябва да се прилагат минимални количества слънцезащитни продукти, ако е абсолютно необходимо. По-големите бебета може да се насладят на кратки периоди слънчеви бани и трябва да бъдат щедро намазани със слънцезащитни продукти с SPF от 15 до 30. Слънчобрани и големи периферни шапки са допълнителна защита за бебето.

 

Поддържайте бебето добре хидратирано

 

Трябва да очаквате, че вашето бебе ще се нуждае от повече течности, когато времето е топло, но може да не е разумно да му дадете вода. Освен това не е препоръчително от лекарите да се дава вода на бебета под 6 месеца, дори в горещ летен ден. Кърмещите мйки могат да очакват бебето да се храни по-често, за да замени загубите на течности, и дори при бебета хранени с адаптирано мляко може да се предложат индивидуални решения за бебето. За бебетата, които са навършили 6 месеца могат да се дават малки количества вода, в допълнение могат да бъдат предложени и сочни плодове.

 

Следвайте указанията за безопасност във вода

 

За времето, което е необходимо, за да вземете един телефон от шкафа, без да гледате бебето, то може да се удави в басейна само на няколко сантиметра вода. Просто никога не изпускайте детето си от зрението си или от ръцете си, ако сте в близост до вода. Ако се наслаждавате на плуване в басейн, само качествени плаващи съоръжения могат да запазят децата, които не могат да вдигнат глава до 90 градуса ъгъл от водата.

 

Лятна безопасност за бебетоПомислете за правилната циркулация на въздуха транспортирайки вашето бебе

 

По време на горещините, температурите в паркираните превозни средства могат да скочат двойно в рамките на 15 минути. Никога не оставяйте бебето само в автомобила, дори ако прозорците са отворени. Освен това бъдете предпазливи като държите вашето бебе в специално столче за кола. Ограничената циркулация на въздуха и тежка подложка може да предизвика прекомерна топлина и лоша вентилация.

 

Внимавайте за насекоми, паяци и други пълзящи

 

Най-добрият начин да се предотврати ухапване е да пазите детето от пълните с такива същества терени. Пчелите обичат дететлина, цветя и др. Комарите виреят в близост до застояла вода, а кърлежите в буйни тревисти растителности. За допълнителна защита може да използвате мрежичка за вашата количка и прилагане на ниска концентрация на препарат против насекоми на дрехите на вашето бебе, ако е над 2 месеца. Избягвайте поставянето на репелент върху ръцете си, за да предотвратите поглъщане.

 

Барбекю безопасност

 

Не би било лято, ако няма пикници, барбекюта и грилове. Без съмнение вашето бебе ще намери за завладяващо трептенето на огъня, така че бъдете сигурни, че винаги ще се позиционира до скарата. Не забравяйте, че въглищата могат да останат горещи доста време. Угасете ги с вода, след като партито завърши.

 

Не забравяйте мерките за безопасност и на закрито

 

Не е непременно вашето дете да е в безопасност, само защото е на закрито през лятото, както  през зимните месеци. Помислете за опасността, от отворените врати и прозорци, за малкия човек.  Може да бъде поставен предпазител на прозорците, които позволяват да се отварят, без да се страхувате, че бебето може да ги бутне и да падне. Трябва да бъдете внимателни и винаги да сте сигурни, че тези предпазители са заключени и няма опасност бебето ви да ги отвори и да падне.

 

Безопасност с колело

 

Колоезденето често е популярно занимание през лятото, така че бъдете внимателни, когато карате колело и следвайте съветите за бебешка безопасност. Запознайте се с тях преди да вземете бебето на първото му пътуване с колело.

 

Снимки: Jomphong, imagerymajestic  FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар