секс, лубрикант, забременяване, масло, белтък, слюнка

Лубрикантите и забременяването

Процесът на забременяване е доста сложен, особено имайки предвид, че има много фактори, участващи в него. Когато двойката започне да изпитва затруднения и тестът упорито отказва да покаже две черти, започват да се появяват съмненията: „Дали не сме стерилни?“, „Имаме ли нужда от помощ?“, „Трябва ли да си направим изследвания?“, „Откъде да започнем?“

 

Това са само няколко от многобройните въпроси, които партньорите си задават, когато се появи проблем с плодовитостта. Често обаче пренебрегват един фактор, който може да е от голямо значение – лубрикантът.

 

Лубрикантът – за какво се използва и как влияе върху забременяването?

 

Вероятно сте наясно, че когато жената се възбуди, нейната вагина отделя секрет, който служи за лубрикация и прави проникването на пениса възможно и приятно. Въпреки това, тялото на не всяка жена произвежда достатъчно от този естествен лубрикант, което е причина на пазара да се появят множество видове и марки лубриканти. В действителност, сексът с лубрикант е по-приятен и комфортен за 9 от 10 жени.

 

секс, лубрикант, забременяване, масло, белтък, слюнка

 

За съжаление, много от лубрикантите, които подобряват качеството на секса, могат да попречат на зачеването. Тези продукти често са с консистенция, която не позволява на сперматозоидите да преминат през шийката на матката и да достигнат до яйцеклетката. Някои от тези лубриканти дори съдържат хормони или анестетици, които не само възпрепятстват забременяването, а и като цяло не са полезни за вагината на жената. Как можете да се справите с този проблем?

 

Кои лубриканти могат да помогнат на зачеването?

 

Предлагаме ви 5 варианта за лубриканти, с които сексът ще бъде приятен и безболезнен и за двамата партньори и в същото време няма да попречат на придвижването на сперматозоидите.

 

От магазина

 

Макар и да е вярно, че по-голямата част от лубрикантите на пазара могат да възпрепятстват зачеването, има разработени и такива, които са предназначени специално за да го подпомогнат. Консултирайте се с фармацевтите в аптеката – те ще ви насочат към правилният избор.

 

Четете още: Забременяването и секс позите

 

Масла

 

Натуралните масла, като бадемово, зехтин или кокосово масло са отличен вариант за лубрикант. Всяко от тях се абсорбира лесно и естествено от организма и са безопасни за сперматозоидите. Нито едно от тях няма да причини инфекция.

 

Белтък

 

Когато жената е в овулация, слузта, отделяща се от шийката на матката придобива консистенция, подобна на белтък. Така че яйчният белтък е добър начин да имитирате естествения женски лубрикант. Разбира се много внимателно трябва да подберете яйцата за тази цел.

 

секс, лубрикант, забременяване, масло, белтък, слюнка

 

Домашни рецепти

 

Ако искате да получите наистина страхотен лубрикант, можете да си направите у дома такъв. Можете да смесите естествено масло от ленено семе, бадемово или кокосово масло, с алое вера, например.

 

Четете още: Колко скоро след раждане можете да забременеете?

 

Слюнка

 

Ако не ви допада някой от изредените варианти или нямате търпението да използвате такъв, слюнката винаги е лесен и ефективен вариант.

 

Както виждате, има различни алтернативи на лубрикантите, които биха могли да ви помогнат да решите проблемите с плодовитостта. Който и вариант да изберете, опитайте се да се забавлявате при опитите за зачеване.

 

Снимки: hbaldo, basvasilich Foter.com

Добави коментар