Лечение на гъбичките по ноктите с Genesis Plus (част 2)

…продължение.

 

Какво лечение съществува за инфектирани нокти?

 

Съществуващите опции за лечение на инфектирани нокти, включват орален прием на лекарства, медикаменти за локално лечение и третиране с лазер.  Няма лечение, което да е ефективно при всички пациенти, като има рискове и ползи, свързани с всяко.  Задължително обсъдете с вашия лекар всички опции за лечение.

 

Орално приеманите лекарства могат да бъдат много ефективни при елиминирането на инфекции и възстановяването на ноктите. 

 

Те трябва да се приемат в продължение на 6 до 12 седмици и е възможно да причинят странични ефекти, включително главоболие, диария,разстроен стомах и кожни обриви.  Сериозните странични ефекти включват риск от чернодробно увреждане и сърдечна недостатъчност.  Възможно е да се наложи седмично тестване на кръвта, за да се мониторира функционирането на черния дроб.  Тези лекарства не се използват при пациенти с лошо здравословно състояние или имащи чернодробно заболяване.

 

гъбичките на ноктите на кракатаМедикаментите за локално третиране са по-малко ефективни при лечението на инфекции и възстановяването на ноктите.  Те се прилагат ежедневно директно върху ноктите в продължение на до 12 месеца.

 

При някои пациенти тези медикаменти не са ефективни, тъй като те не могат да преминат през ноктите, за да достигнат до инфекцията. Няма значими странични ефекти.

 

Лазерните процедури са ефективни при елиминирането на инфекции и възстановяването на ноктите.  При повечето пациенти се наблюдава поне подобрение.  По време на процедурата повечето пациенти усещат затопляне в пръстите на краката.  Клиничното проучване не съобщава за неблагоприятни ефекти, свързани с лазерното третиране.1

 

Как работи процедурата Genesis Plus?

 

Лазерната светлина преминава през ноктите и околната тъкан, като се абсорбира от пигмент в гъбичките. Погълната от пигмента, светлината се трансформира в топлина, която убива или уврежда гъбичния организъм. В следствие на това, Вашият нокът започва да израства нормално.

 

 

Какво можете да очаквате?

 

Процедурата включва прокарване на лазерния лъч над заразените нокти и околната тъкан. Вашият лекар ще го направи няколко пъти, докато достатъчно енергия достигне до нокътното легло. По време на процедурата ще почувствате затопляне във Вашия нокът.

 

Продължителност на процедурата

Една процедура отнема приблизително

20 минути за третирането на 5-10 нокти. Продължителността на процедурите може да варира, затова моля попитайте Вашия лекар за повече информация.

Брой на процедурите

При повечето пациенти се наблюдава подобрение след една процедура. Броят на необходимите процедури ще варира в зависимост от това, колко сериозно са засегнати  пръстите.

Преди процедурата

Важно е да свалите лака и декорацията от ноктите ден преди процедурата.

По време на процедурата

Повечето пациенти описват процедурата като комфортна, с леко, горещо пощипване в края, което се разсейва бързо.

След процедурата

Възможно е незабавно след процедурата да чувствате затопляне във Вашите нокти в продължение на няколко минути.

Повечето пациенти могат незабавно да възобновят обичайната си дейност.

В дългосрочен план

Ако третирането е успешно, по време на израстването на нокътя Вие ще видите нов, здрав нокът. Ноктите на краката растат бавно, така че това може да отнеме до 12 месеца за да видите изцяло изчистения нокът.

 

Има ли клинични изследвания?

 

В клинично изследване, при 68% от пациентите, третирани с лазер за гъбички на ноктите на краката е настъпило подобрение в процента на ноктите, изчистени от инфекцията.1

гъбичките на ноктите на краката

 

Подобрението в състоянието на ноктите, което може да се наблюдава при Вас, зависи от индивидуалните обстоятелства и трябва да се обсъди с Вашия лекар.

 

Ще се върнат ли гъбичките на ноктите отново?

 

След процедурата трябва да настъпи подобрение на състоянието на Вашите нокти, но Вие ще трябва да продължите с различни техники за домашна грижа за да ограничите появата отново на инфекция, съгласно предписанията на Вашия лекар.

 

Съществува вероятност от повторна инфекция, поради факта,че гъбичките са навсякъде около нас.

 

Статията е любезно предоставена от:

 

1  Gupta et.al., Onychomycosis Therapy: Past, Present, Future, Journal of Drugs in Dermatology,

Vol.9, 9, 2010. Снимки – Jeffrey Kleis, DPM

Drugs in Dermatology, Vol.9, 9, 2010. Снимки – Jeffrey Kleis, DPM

Добави коментар