Летен ягодов пай

През лятото ни се хапват по-леки и плодови десерти. Предлагаме ви рецепта за един страхотен ягодов пай, с който да зарадвате близките си. Освен всичко, този пай е много лесен и няма да ви отнеме много време.

 

Необходими продукти:

 

• кори за пай, предварително изпечени

• половин килограм узрели ягоди

• пакетче ягодово желе

• 1 с. л. царевично нишесте

• чаша топла вода

• чаша студена вода

• ½ чаша захар

• сметана или сладолед

 

ягодов, пай, лято, ягоди

 

Начин на приготвяне

 

Можете да си купите предварително опечена кора за пай или да си приготвите сами. Използвайте кората охладена. Нарежете ягодите в кората на пая.

 

В средно голяма тенджерка смесете желатина с лъжицата царевично нишесте. Добавете водата и захарта и гответе на средна температура, докато кипне. Не забравяйте да разбърквате от време на време.

 

След като сместа е готова, изсипете я (както е вряла) върху ягодите. Оставете тортата в хладилника за 3-4 часа, докато ягодите добре се желират. Можете да сервирате с голяма топка сладолед или сметана върху пая! Добър апетит.

 

Снимки: suzettesuzette, Visit Hillsborough, axmai Foter.com

Добави коментар