Лесни стъпки към здравословното хранене през пролетта

Март пристигна, а пролетта е на път. Това е времето в годината, когато прераждането е в ход и може да намерите нова енергия, ако правите здравословен избор на храна. Това е страхотно време да прочистите вашият ум и вашето тяло. Това е времето, в което може да направите някои прости промени в живота си. Ето, някои лесни неща, които може да направите, за да вървите по пътя на здравето тази година.

 

Приготвяйте храната си сами

 

Създавайте свои собствени ястия и стойте далеч от заведенията за бързо хранене, за да сте здрави. Вземете някои нови готварски книги и опитвайте по няколко нови рецепти всяка седмица. Направете си по-големи количества храна – за да имате за цялата седмица, супа, която може да замразите, вегетариански сандвичи, голяма порция ориз, която може да използвате за да си направите рулца от суши за обяд и др. Намерете хитри начини да използвате остатъците от храната и да приготвите ястия за кратко, така че винаги да имате нещо, което да хапнете, когато се приберете от работа.

 

Придържайте се към сезона

 

За да бъдете здрави най-добре е да се възползвате и от местните храни, органични, които се отглеждат през този сезон. В магазините може да откриете всичко, но по-добре се разходете до някой местен фермер, за да си закупите това, което е по-органично и по близо до вас. Така храната ви ще бъде по-прясна и по-вкусна от закупената от магазина.

 

Четете още: Как да подобрите вашата диета тази пролет?

 

Направете почистване

 

Пролетта е идеално време за прочистване на организма. Проучете за диета, която може да ви помогне да се отървете от натрупаните токсини през зимата. Това ще ви помогне да се чувствате, по-свежи, по-здрави и по-щастливи.

 

Запазете простотата

 

Опростте вашите хранителни навици. Здравословното хранене не изисква да сте гурме-готвач и да приготвяте сложни ястия всеки ден. Няма нищо лошо в това да приготвите боб, задушени зеленчуци, прясна салата или просто да направите нещо бързо и лесно за закуска.

 

Купувайте в насипно състояние

 

Всички зърнени храни, ядки, семена, бобови растения, сушени плодове и други неща, които може да използвате за бърза закуска, купувайте в насипно състояние. Така намалявате боклука от опаковките, а и е по-евтино. Това е напредък!

Добави коментар