Кърмене на близнаци и преждевременно родени бебета

Близнаци

 

Природата е щедра и поначало повечето жени имат достатъчно мляко, за да кърмят близнаци или тризнаци. Ако бебетата се хранят добре, би трябвало да имате достатъчно кърма за всички.

 

Започнете да храните всяко бебе индивидуално през първите няколко дни, така че често срещаните проблеми в началото да се решат ефикасно. След това можете да продължите да ги храните последователно или ако предпочитате – едновременно. Ако се изцеждате, Двойната Електронна Помпа за изцеждане Philips AVENT ще Ви помогне да изцеждате повече кърма за по-малко време.

 

бебе, изцеждане, близнаци,

 

Четете още: Близнаци в семейството – съвети за родители

 

Преждевременно родени бебета

 

Преждевременно родените бебета имат особена нужда от кърма и от близък контакт с майките си. Понякога е невъзможно такива бебета да се кърмят веднага след раждането и отделянето на мляко трябва да се стимулира с помпа за изцеждане.

 

Електронната Помпа за изцеждане Philips AVENT ще Ви помогне да увеличите количеството кърма, особено ако бебето Ви е родено преждевременно или е много малко. Млякото, което изцеждате може да му се дава през малка тръбичка, докато то укрепне и стане достатъчно силно, за да суче директно от гърдата.

 

бебе, изцеждане, преждевременно родени

 

Четете още: Хранене и грижа за недоносеното бебе

 

Опитайте се да се изцеждате веднага щом станете от сън, преди да има вероятност да Ви прекъснат. Много е важно да изцеждате кърмата си редовно в определени часове – поне 6-8 пъти на всеки 24 часа. Също така е много важно да се изцеждате и през нощта, тъй като тялото Ви произвежда мляко и тогава. Винаги спазвайте съветите на професионалистите, за да избегнете усложнения.

 

 

Материалът е любезно предоставен от:

 

philips avent

 

Снимки: love_K_photo, atomicshark, Foter

Добави коментар