Кръв в урината при бременност

Понякога по време на бременността някои жени забелязват кръв в урината. Какво може да означава това?

 

• инфекции в пикочните пътища

• инфекции в бъбреците

 

Ако причина за това явление е инфекция, тогава ще ви се наложи да пиете антибиотици. В противен случай се увеличава рискът от преждевременно раждане.

 

Причина за кръв в урината може да бъдат и камъни в бъбреците и затова трябва да си направите рентгенова снимка или ултразвуково изследване. По време на бременността камъните се изхвърлят доста трудно, а е забранено да се прави литотрипсия (размекване на камъните с помощта на звукова вълна). Да, но в този случай ще можете да излекувате вторичните инфекции, а също и да премахнете болката.

 

Кръвта в урината може да бъде обусловена и от рак на пикочния мехур. Макар и това заболяване да е рядко при жени в репродуктивна възраст, все пак има и такива случаи. При съмнеие за рак по време на бременността може да се направи цитология на анализа на кръвта или цистоскопия.

 

Заболявания като анемия на Герик и диабет също могат да повлияят негативно на работата на бъбреците и да предизвикат кръв в урината. При горните заболявания винаги ще се наблюдава повишено съдържание на протеин..

 

Но бременна или не, ако имате кръв в урината, трябва веднага да се обърнете към лекуващия лекар за да може той да открие причината и да назначи съответното лечение, освен това трябва непременно да си направите снимки и да си направите анализи (кръв, урина и др.)

 

И най-важното – не оставяйте проблема без внимание и не чакайте да „ви мине”. Така само усложнявате ситуацията.

 

Източник: www.lekar.bg

Снимка: FreeDigitalPhotos.net

 

Добави коментар