Коледно брауни

Необходими продукти: 

• 250 гр масло, нарязано

• 250 гр черен шоколад, нарязан

• 3 яйца

• 1 чаша кафява захар

• ¾ чаша обикновено брашно, пресято

• ¼ чаша набухвател, пресято

• 1 чаша замразени малини

• ½ чаша бели шоколадови парченца за готвене

• пудра захар

 

Коледно брауни, шоколад, смес

 

Стъпка 1

 

Загрейте фурната до 170 градуса. Леко намазнете тавичка, с приблизителна дълбочина 4 см и размер 27/17 см. Покрийте я с хартия за печене така, че от всичките ѝ краища да стърчат по 2 см.

 

Стъпка 2

 

Поставете маслото и черния шоколад в термоустойчива и подходяща за микровълнова купа. Пуснете микровълновата на средно-висока температура за 2-3 минути и разбърквайте на всяка минута с метална лъжица, докато сместа стане гладка и се стопи. Отместете за 5 мин, за да се охлади леко. Ако не разполагате с микровълнова, можете да ги разтопите и на водна баня.

 

брауни, шоколад, захар

 

Стъпка 3

 

Разбийте яйцата и захарта, докато сместа стане лека и пухкава. Добавете шоколадовата смес и разбийте, докато се смесят добре. Добавете брашното.

 

Стъпка 4

 

Изсипете половината от сместа в тавичката. Поръсете с малините и парченцата бял шоколад. Изсипете останалата смес. Печете в продължение на 35 минути или докато се втвърди. Оставете да изстине в тавичката. Поставете в хладилник за около 4 часа или докато се стегне.

 

Стъпка 5

 

Извадете браунито от тавичката. Нарежете го на квадратчета. Поръсете с пудра захар и сервирайте!

 

Снимки: The Purple Foodie, Veganbaking.net Foter.com 

Добави коментар