храни, секс, желание, либидо, боб, шоколад, пържено, пуканки

Кои храни вредят на сексуалното ви желание?

По време на среща, много двойки играят ролите на котка и мишка. Флиртуват чрез палави намеци и докосвания преди да се приберат у дома. След като се приберат, обаче, често става така, че изведнъж ги обзема сънливост и умора и забавленията между чаршафите вече не им се струват толкова добра идея. За да избегнете това, пропуснете анти-афродизиак храните на вечеря. Така шансът да получите една страстна вечер, без чувство за тежест и болки в стомаха, е доста по-голям.

 

1. Боб

 

Тази здравословна храна може да се похвали с високо съдържание на фибри и антиоксиданти, които ще ви помогнат да запазите добрата си фигура, но вероятно ще попречи на приятното прекарване в леглото след вечеря. Въпреки че опасенията от появата на газове могат да се окажат преувеличени, когато говорим за секс винаги е добре да избегнете боба, за да не съжалявате после.

 

храни, секс, желание, либидо, боб, шоколад, пържено, пуканки

 

Бобът съдържа несмилаеми за хората сложни захари, които достигат до дебелото черво и действат като пробиотици – подхранват добрите бактерии в чревната флора. Въпреки това, преди да достигнат дебелото черво, тези вещества минават през стомаха и ни карат да се чувстваме преяли и подути.

 

2. Шоколад

 

Шоколадът е пълен с анандамид и фенилетиламин – две съединения, предизвикващи освобождаването на ендорфини, които се освобождават и при полова и физическа активност. Шоколадът е известен като афродизиак. Какаото, което съдържа метилксантини,  прави кожата по-чувствителна на всяко докосване, но е възможно и да ни направи апатични. За много хора шоколадът е афродизиак, но при някои хора той действа по друг начин – прави ги уморени и намалява сексуалното им желание.

 

Четете още: 5 начина да запазите искрата в дълга връзка

 

3. Пържени храни

 

Пържените и мазните храни, като бургерите или картофките, са вредни както за здравето ви, така и за сексуалния ви живот. Транс-мазнините, които се намират в пържените храни, драстично понижават както мъжкото, така и женското либидо.

 

храни, секс, желание, либидо, боб, шоколад, пържено, пуканки

 

Консумирането на транс-мазнините може да има неблагоприятни последици, включително производство на абнормални сперматозоиди при мъжете, което пречи на забременяването. Преди секс е добре мъжете и жените да избягват консумацията на пържени картофки, тъй като тя би могла да доведе до здравословни проблеми и при двамата партньори.

 

Четете още: Мъжки и женски оргазъм – прилики и разлики

 

4. Пуканки от микровълнова

 

Пуканките са чудесни ако с партньора ви сте били на кино. Те обаче могат да намалят сексуалното ви желание. Химикалите, използвани във вътрешната облицовка на пакетчетата с пуканки и тези, в незалепващите покрития на тенджерите и тиганите, са свързани с по-ниското сексуално желание при мъжете. Според проучване от 2009 г., перфлуоро алкилови киселини, съдържащи се в торбичките на пуканките, водят до намаляване на броя на сперматозоидите при мъжете.

 

Снимки: Pierre-Marie BROU, She paused 4 Thought Foter.com 

Добави коментар