Кога бебето ми ще ме разпознава?

Някои изследователи смятат, че новородените могат да разпознаят техните майки почти веднага след раждането, но това се основава главно на разпознаването на гласа. Истинската визуална идентификация вероятно отнема няколко седмици, въпреки че има известни доказателства, че някои бебета могат да разпознават гласове и лица в рамките на седмица след раждането.

 

Разбира се, след 6 месеца бебето ви ще знае точно кои сте, дори когато не сте наоколо. Едно изследване на бебета на 6 месечна възраст показало, че те могат да разпознаят снимките на майките си сред множество различни лица.

 

Вижте още: Как бебето вижда света?

 

В началото зрението на бебето е доста неясно, то вижда нещата само, когато са близо до него – колкото разстоянието между вашите и неговите очи, когато го храните. След 3 месечна възраст ще забележите, че детето ви е в състояние да гледа директно към вас и дори може да следи обект, който се движи от едната срана до другата пред очите му.

 

На около 4 месечна възраст ще започне да достига обекти, поставени близо до него. Между 1 и 2 години, зрението на детето се изостря през всеки изминал месец, така че на втория му рожден ден зрението му ще е почти перфектно.

Добави коментар