пенис, ерекция, мъж, проблем, секс

Когато пенисът ви не работи както искате

Поглеждайки назад, към тийнейджърските години, най-страшното, което можеше да се случи на един тийнейджър е неочакваната ерекция сред куп хора, които да я забележат. Разбира се, тази ситуация води до силно притеснение, а в някои случаи и подигравки. В живота на възрастните обаче, нещата не стоят точно така.

 

Обикновено след като мъжът премине юношеския период, в който непредвидените ерекции са нещо често срещано, те спират да имат такива. Но получаването на ерекция, когато изобщо не ви се иска да я имате, е проблем с който някои мъже се сблъскват през целия си живот.

 

Някои мъже решават проблема, като мислят за напълно не възбуждащи неща. Нежеланата ерекция може да бъде прикрита и като държите нещо пред скута си, носите торбести панталони или по-стегнато бельо. Потърсете решението за себе си, особено ако поводът предполага наличието на евентуален проблем.

 

пенис, ерекция, мъж, проблем, секс

 

Много мъже обаче имат противоположния проблем. Ерекцията се получава в следствие от повишен приток на кръв към гениталиите. Това се случва при сексуална възбуда. Ако обаче няколко пъти при сексуална възбуда не получавате ерекция или не получавате пълна ерекция, това може да е свързано със заболяване или ограничен кръвоток. Диабетът е потенциална причина за него, затова е важно при подобен проблем, да се консултирате с уролог.

 

Друго важно нещо е, че страхът и нервността, несъмнено могат да доведат до невъзможност за ерекция. Може би си мислите, че сте готов да се насладите на страстна вечер, но същевременно сте нервни и мислите само за провал, вероятно това ще доведе до провал.

 

Четете още: В капана на стреса – мъжът, гневът и емоционалното откъсване

 

Когато се срещате с нова партньорка, която не познавате добре, това може да е сериозна причина за притеснение и да доведе до провал на половия акт. Ако вече сте изключили медицинските проблеми, може би имате проблем на психологическа основа. Както жените, така и мъжете, имат нужда от определени условия за добър секс – физически комфорт, неприкосновеност, доверие в партньора и т.н. Ако всички условия са изпълнени и нямате физически проблем, вероятно трябва просто да се отпуснете.

 

пенис, ерекция, мъж, проблем, секс

 

Някои лекари могат да ви предпишат и медикаменти, стимулиращи ерекцията. Няма да се пристрастите към тях, но те определено могат да ви помогнат да се почувствате по-комфортно с партньорката си, а след като веднъж това стане, проблемът да изчезне.

 

Ако ерекцията ви намалява в средата на половия акт или сексуалната игра, това често се дължи на собствените ви негативни мисли. В такива случаи когнитивна терапия може да бъде полезна за вас, за да се научите как да избягвате мислите, които саботират секса. В някои случаи, намаляването на ерекцията по време на секс, може да се дължи на това, че се притеснявате да споделите на партньорката си точно какво желаете и какво не ви харесва.

 

Четете още: 3 неща, които жените искат от мъжете си в леглото

 

При липса на медицински показатели, секс терапия може да свърши чудесна работа. Не е нужно нито да е дълга, нито скъпа. В много случаи дори 2-3 посещения могат да дадат страхотни резултати. 

Добави коментар