Квилинг картичка – част 2

Автор: Лина Филипова

Продължава от: Квилинг картичка – част 1

Днес ви предлагаме две изключително ефектни, оригинални и красиви квилинг картички, които да направите по случай празника на влюбените. Всичко от което се нуждаете са цветни лентички, картон, ножица, лепило, молив и пълнител, на който да навивате лентичките.

квилинг, картичка, материали, балерина

Имате няколко варианта за създаването на силуета на балерината. Можете да я отпечатате върху бяла хартия, след това да я изрежете и залепите върху картона. Другият вариант е да я отпечатате директно върху картона. Ако рисувате добре, може и просто да си нарисувате върху предната страна на картона.

След като имате готова балерина, очертайте бюстие с цветни лентички. В случая ние сме използвали оранжеви, жълти и екрю. Вие, разбира се, можете да използвате цветове по ваш вкус. За да постигнете ефекта на бюста се нуждаете от кръгче с голяма дупка, притиснато като сълзичка и малко, стегнато кръгче, отново с формата на сълза, което да напъхате вътре. Технологията на залепване можете да видите в първа част на настоящата статия.

балерина, картичка, квилинг, бюстие

За да създадете долната част на роклята навивайте цветни лентички. Разгънете ги и сложете лепило само в единия край. Края с лепилото поставете близо до бюстието и оставете къдриците свободни в долната част.

Кокът направете, като навиете черна лентичка в подходяща големина. Притиснете двата ѝ края, за да получите желаната форма. Поставете малко кръгче най-отгоре. Балерината ви вече е готова за танц!

балерина, квилинг, картичка, подарък

Да погледнете света с розови очила – защо не! Изберете подходящ картон. Залепете две лентички като дръжки на очила. Други две розови лентички навийте в кръгче и оформете като рамки. Залепете цялата композиция за картона. Направете червени сърчица в очилата като навиете четири малки кръгчета. Оформете ги като сълзички и ги залепете две по две. Така те ще изглеждат точно като сърчица.

квилинг, картичка, очила, розов

Подарете страхотна, ръчно направена картичка за Св. Валентин на любимия човек!

квилинг, картичка, подарък, балерина, очила

Добави коментар