Квилинг картичка – част 1

Автор: Лина Филипова

 

Искате да изненадате любимия човек с нещо, направено лично от вас? Ето две страхотни предложения за ръчно изработени картички. Остава само да добавите чувствено послание и подаръкът ви е готов.

 

квилинг, картичка, сърце, цветя

 

Необходими материали:

 

квилинг, материали, картичка, сърце

 

• Цветен картон А4

• Лентички за квилинг (тънки хартиени лентички)

• Лепило Ц200

• Клечка за зъби или пълнител за химикал

• Ножица

• Молив

• Химикал за мазане на лепилото

 

Начин на изработване:

 

Взимаме картона и го прегъваме на две равни части. След, което притискаме добре, за да не се отваря картичката.

 

картон, картичка, сърце, квилинг

 

На лицевата страна на картичката очертаваме с молив сърце с желаната от нас големина. След като очертаем сърцето, взимаме химикала и намазваме с лепило контура, все едно пишем с лепилото.

 

лепило, картичка, квилинг, сърце

 

Добре е да намазваме малки участъци с лепилото, за да можем да оформяме по-лесно лентите при залепването.

 

лепило, картичка, квилинг, сърце

 

Взимаме желания цвят лента (препоръчително е да е в тъмен цвят, за да се откроява) и започваме да залепваме по контура, като правим необходимите извивки и внимаваме да не мачкаме лентичките. Натиска не трябва да е прекалено силен.

 

квилинг, картичка, сърце, лента

 

След като сме очертали сърцето, започваме да си навиваме кръгчета от лентичките, като подбираме подходящата дължина според формата, която искаме да постигнем.

 

квилинг, лента, сърце, картичка

 

Навиването става чрез клечка за зъби, пълнител за химикал или само с пръсти. След това ги оставяме да се разтворят/развият леко, може да оставите крайчетата не навити, за да се оформят като дръжки. Композираме навитите лентички както ни харесва, можете да използвате и посочения пример, за да постигнете подобен ефект.

 

картичка, квилинг, сърце, лента

 

Технология на залепване:

 

След като е навита лентичката я обръщаме от обратната страна и намазваме с лепило ръба и, след това внимателно поставяме на определеното място, така че да не изцапаме картона наоколо. След това притискаме на желаното място, като внимаваме да изглежда добре спрямо останалите елементи.

 

лепене, квилинг, картичка, сърце

 

Трябва да се има предвид, че след като поставите лентичката да прилепне към картона имате около 20 сек за корекции, след това лепилото изсъхва.

 

Оформяне на листенца:

 

Навиваме от половин лентичка кръгче, като се стремим да е по-събрано и по-стегнато навито, залепваме края на лентичката за навитото кръгче. След като залепим това кръгче на картона, го хващаме от едната страна и чрез притискане с пръсти оформяме сълза.

 

квилинг, картичка, сърце, лента

 

Това е едно от листенцата на бъдещото цвете. Така можем да си направим колкото искаме листенца за цветето. В посочения пример сме направили по три листенца с тъмен цвят ленти и бяло кръгче по средата.

 

квилинг, картичка, сърце

 

Другият вариант е подобен. По същия начин оформяте сърцето, но този път добавяте в него цветя, които изработвате по собствен вкус и с много въображение. Можете да експериментирате с цветовете и формата на цветчетата.

 

квилинг, картичка, сърце, цветна

 

Продължава на: Квилинг картичка – част 2

Добави коментар