Как хобито ви може да повлияе положително на връзката ви?

Автор: Неви Боджукова

Семеен консултант

 

Тъй като тази седмица темата на портал „Мама, татко и аз” е свързана с нашето хоби, реших да ви дам няколко полезни идеи за това как хобито може да подобри отношенията и да освежи брака или връзката ви.

 

Ще започна с това, че хобито е онова нещо, което обичаме да правим в свободното си време, и което ни носи наслада и удовлетворение. Всеки от нас има нужда от своето време, в което да не мисли за проблемите и задачите, а да се отдаде на нещо друго. Това е един от начините да заредим батериите, за да бъдем по-пълноценни в отношенията с другите. Тогава, когато сме дали нужното на себе си, може да бъдем полезни и приятни за останалите.

хоби, семейство, партньор, здраве

 

Представете си живот, в който постоянно правите неща, които са в полза на другите – гледате децата, помагате им за домашното, грижите се за реда и чистотата в дома, готвите, пазарувате, работите нещо, което не харесвате и още куп задължения…

 

Дали ще сте щастливи? На пръв поглед може би, но много често ще се чувствате пренебрегнати, използвани. Ето защо ви е нужно да откриете вашето хоби и да му отделяте нужното време. Как да стане това?

 

• Намерете онова нещо, което ви изпълва с радост и удоволствие, когато го правите. Ако не се сещате за нещо конкретно, пробвайте различни неща, докато в един момент не намерите кое е вашето. Може да започнете като си зададете въпроса: Никога нямам време за…?

 

хоби, семейство, връзка

• След като го откриете му отделете нужното време, като се стараете да го правите редовно без да си търсите оправдания. Това е вашето бягство от всички други отговорности и задължения. Не го пропускайте!

 

Четете още: Как да си намеря хоби?

 

• Разберете какво харесва партньора и го насърчете също да го прави или, ако той вече го прави не му се сърдете, когато отделя време за него. Опитайте се да видите колко щастлив и зареден се чувства след това и го подкрепяйте.

 

хоби, връзка

• Разменяйте си изненади и подаръци, които са свързани с вашите хобита, така и двамата ще се чувствате щастливи и разбрани във връзката.

 

Четете още: 6 ползи за здравето от хобито през свободното време

 

• А може да си намерите и общо хоби, което да ви дава време, в което да сте само двамата, интересни теми за разговори, и много приятни емоции.

Добави коментар