Как може да се отървете от стриите след раждане?

На първо място трябва да имате предвид, че вашите стрии постепенно ще станат много по-незабележими през следващите месеци след раждането. Но ако продължат да ви притесняват, разгледайте възможностите за отстраняването им на среща с дерматолог, с който да обсъдите терапията. Много от методите не са достатъчно ефективни, но има някои неща, които може да направите за да подобрите външния си вид.

 

Ако не кърмите, вашият дерматолог може да ви предпише третиноин крем, самостоятелно или в комбинация с други кремове. Изледвания са показали, че прилагането на 0.1% третиноин крем може да помогне при стрии.

 

Четете още: Грижа за гърдите след кърмене

 

Няма достатъчно информация как кремът се абсорбира от тялото, затова е добре да се избягва по време на кърмене.

 

раждане, стрии, здраве

 

Лазерната терапия е друга опция, ако искате да се преборите с появата на стриите след раждането. Има различни видове лазери в зависимост от цвета на стриите. Единия тип намалява цвета на тъмните стрии, другия тип стимулира производството на пигмент във вече избледнелите стрии. Нов тип лазерна терапия пък може да стимулира производството на колаген и да помогне за възстановяването на еластичността при депресивни стрии.

 

Четете още: Как да се справим със страничните ефекти от бременността?

 

Тези процедури се заплащат на относително висока цена. Така че какъвто и вид лечение да изберете, имайте това предвид. 

 

Снимки: stockimages FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар