Как медитацията помага срещу безплодие?

Безплодието може да е много травмиращо за двойките, които искат да имат бебе. За жалост този проблем се среща все по-често. Стресът има огромно влияние върху физическото състояние на тялото. Според проучванията, шансът да забременеете е много по-малък ако сте изложени на някаква форма на стрес.

 

Когато сте изложени на стрес, тялото се фокусира върху това да подкрепи основните функции. Един вид то не желае и не може да подкрепи нова форма на живот, което може да доведе до спонтанен аборт. Ако мислите, че стресът може да е причината за вашето безплодие, то трябва да се справите с него!

 

медитация, безплодие, стрес

 

Има начин да намалите стреса, по естествен и безвреден път – чрез медитация. При редовно практикуване, се понижава количеството на кортизол (хормона на стреса) в тялото и се повишават нивата на хормони като окситоцин и мелатонин, грижещи се за добрата почивка и положителните емоции.

 

Медитацията може да намали влиянието на стреса върху плодовитостта ви. Освен това ще ви помогне да се подготвите психически и физически за това да станете родители. Ще ви помогне да се научите на търпение, да се свържете с вътрешното си аз и да живеете в по-добра хармония.

 

Четете още: Нередовен цикъл и забременяване

 

Медитацията може да отстрани умствените и духовни пречки за бременността, да ви помогне да се справите със страховете си, независимо дали са фокусирани върху самата бременност, раждането или родителството.

 

медитация, безплодие, стрес

 

Това да станете родител е нещо прекрасно. Ако сте изпълнени със стрес, страхове и други негативни емоции, медитацията ще ви насочи обратно към позитивизма и ще ви помогне да се отпуснете. Така по-лесно ще се отворите към света и към новата си роля – на родител. Ако нямате физически проблеми, които биха могли да възпрепятстват забременяването ви, то освобождавайки се от стреса и страховете си, съвсем вероятно е скоро да станете родител.

 

Снимки: RelaxingMusic, RelaxingMusic, Kashirin Nickolai Foter.com

Добави коментар