Как майките да увеличат енергията си?

Нима думата енергия е изчезнала от речника ви? Независимо дали имате бебе, малки деца, или ученици, за които да се грижите, имате ограничено време за сън, това може да бъде наистина изтощително. За да не се чувствате изцедени постоянно, ви предлагаме няколко енергийно стимулиращи стратегии.

 

• Подберете добри мултивитамини

 

Един от най-простите енергийни трикове е да увеличите приема на витамини. Вземете си една добра хранителна добавка. Повечето от нас не се хранят правилно и не получаваме нужните ни витамини от храната. Но мултивитамините помагат изключително много.

 

майки, енергия, витамини, здраве

 

• Изхвърлете захарта от менюто си

 

Много хора намират, че енергията им се увеличава от приема на храна богата на сложни въглехидрати, пълнозърнести храни, пресни плодове и зеленчуци, за разлика от нездравословната храна и напитки съдържащи захар и кофеин. Водата е от голямо значение. Не забравяйте да пиете много вода, особено ако кърмите.

 

Четете още: Да спестим време – съвети за заети майки

 

Друг начин да повишите енергията си е да избирате високопротеинови закуски между храненията. Лека закуска като ядки или сирене, може да помогне. Протеините дават енергия, вместо чипс и друга вредна храна, които ще ви сринат по-късно.  

 

майки, енергия, хранене

 

• Уловете малко лъчи

 

Толкова е лесно да прекарате деня си вкъщи или в офиса, но да излезете на слънце е един по- лесен начин да повишите енергията си. Стойте на слънце поне 10-15 мин сутринта, за да се почувствате по-добре.

 

майки, енергия, здраве, слънце

 

• Награждавайте се

 

Може да не ви се вярва, но децата не са единствените, които се вълнуват от наградната система. Да изпълнявате целите си и да се награждавате за това, може да ви помогне да се енергизирате и да сте по-мотивирани.

 

Четете още: За майките и многото им функции…

 

Опитайте да започнете с писане на кратък списък с нещата, които трябва да направите. Като отмятате всяко нещо си давайте и положително подкрепление (като например хубаво питие или нещо друго) и награда, когато приключите всичките си задължения.

 

майки, енергия, списък, награда

 

• Насрочете среща с лекаря си

 

Умора, слабост, намалена енергия са всички симптоми на недостиг на желязо и проблеми с щитовидната жлеза, така че си струва да посетите лекаря си, за да определи дали причината е медицинска. Проверете нивата на желязото. Ако те са по-ниски, можете да приемате хранителна добавка, за да ги повишите и ако това е проблема, то вие ще се почувствате по-добре. Също така проверете и щитовидната си жлеза.

 

Четете още: Как да балансирате живота си?

 

• Движете се

 

Въпреки, че може да не звучи логично, упражненията са отличен начин да увеличите енергията си. Дори ако сте изморени, малко физически упражнения, също могат да повишат вашия тонус.

 

майки, енергия, здраве, движение

 

Не можете да отделите време за фитнес? Бързата разходка или сутрешните танци също могат да помогнат. Ще бъдете изненадани, какво може да направи за вас 10-15 мин раздвижване.

 

Снимки: Monimix, Stevendepolo, s58y, asenat29, plantronicsgermany Foter

Добави коментар