Как да създадем приятелства с други майки?

Вие сте майка. За вас би било много полезно, да си създадете приятелства с други майки, защото ще имате до себе си някой, който ви разбира в пълния смисъл на думата – ще ви съчувства за липсата на сън, проблемите със захранването на децата, с възпитанието и т.н.

 

Също така при необходимост ще има човек, който да се грижи за детето ви. Не забравяйте и това, че когато поканите друга майка на гости, децата ви винаги ще има с кого да си играят.

 

Как да си създадете приятелства?

 

Ако сте нови в квартала, в който живеете, най-вероятно искате да срещнете и други майки. Но къде са те и как да се свържете с тях? Хубавата новина е, че около вас сигурно има и други майки, които са в същото положение.

 

Вижте още: За майките и многото им функции…

 

Най-подходящото място да ги срещнете е в парка. Там лесно може да завържете разговор, покрай децата си. Въпроси, като: „На колко години е?” или „ Вашето дете обича ли толкова много камионите, колкото моето?” и т.н. са идеален начин да се запознаете с някого.

 

Някои майки се оплакват, че въпреки опитите да завържат контакт с други като тях, често се случва да не се срещнат отново. Това е причината да не задълбочат разговорите. Ето защо, е добре да се фокусирате върху определени повтарящи се дейности или места, които да посещавате, защото вероятността да срещнете едни и същи хора там е голяма. Може да срещнете други майки, когато водите децата си на плуване, гимнастика, музика и други подобни курсове.

 

Повечето майки използват социалните мрежи. Чрез тях можете да намерите място за споделяне, а защо не и да завържете приятелство. Ако разберете, че някоя майка, която ви допада, живее близо до вас, може да се видите и на живо. Така ще споделяте опита си в реалният свят, а и вашите деца също могат да се запознаят и да се сприятелят по между си.

 

Вижте още: Как да комуникирате ефективно?

 

Понякога ще се случва да срещате майки навсякъде – в лекарския кабинет, в магазина за обувки и т.н., но може би не сте достатъчно контактни, за да се сприятелите с тях. Или пък децата ви не се разбират с децата на приятелката ви? Имайте търпение! Шансовете да намерите перфектното приятелство са големи, но трябва да си дадете малко време и да контактувате повече.

 

Настройте се позитивно и ще видите, колко лесно ще откриете нови приятелства.

Добави коментар