Как да създадем коледен уют?

Коледата е уютна и приятна по начин, който никой друг празник не може да пресъздаде. Това се дължи най-вече на атмосферата, която създава. Палим ароматни свещи, завиваме се с меки одеяла и се наслаждаваме на всякакви вкусотии. Използвайте светлини, звуци и аромати, за да пренесете близките си в свят, далечен от реалния, изпълнен с чувство за спокойствие и мъничко магия. Ето как да създадете най-уютната коледна атмосфера за своите близки:

 

Осветление: Меко, сладко и интересно

 

Ако е възможно, избягвайте да включвате лампите. Настроението, което осветлението може да създаде е от изключително голямо значение. Ако можете да използвате свещи – направете го! Можете да ползвате чаени свещи в бурканчета или симпатични фенери. Пренесете лампичките за украса отвън – вкъщи. Поставете ги над вратата, около ръба на масата и по парапетите.

 

Музика: Направете плейлист с любимите си песни (включете и класически коледни песнички)

 

Да подберете песни, които се харесват на всеки, е ключът към магическата комбинация за перфектен коледен уют. Обаче това може да се окаже доста трудна задача. Включете и вашите гости в подбора на музика или им кажете и те да направят плейлист с любима музика. Всеки ще се почувства специален и поласкан, когато дойде неговият ред да сподели музиката, която обича.

 

Вижте още: Забавни коледни свещници

 

Обзавеждане: Подредете така, че да улесните движението у дома

 

Пренаредете всекидневната така, че да стане подходящо място за парти. Отделете местенца за сядане на малки групи, така че да създадете усещане за интимност. Така няма да се налага на гостите ви да крещят, за да се чуят. Намалете звука на телевизора. Всъщност не му обръщайте никакво внимание, съсредоточете се върху това мебелите да са удобно разположени за всички.

 

Аромати: Запалете свещи с наситен, пикантен аромат

 

Не трябва да използвате твърде много ароматни свещи, ако приготвяте богата празнична вечеря, понеже ароматите може да не се съчетаят добре. Ако обаче партито ви е по-скоро изпълнено с хапки, ядки, мезета и вкусни, малки кексчета, определено можете да се развихрите в подбора на ароматни свещи. За Коледа най-добра атмосфера ще създадат свещи с аромат на канела, ябълка, ванилия и т.н.

 

Вижте още: Заедно по Коледа

 

Настроение: Създайте усещане за спокойствие

 

Посрещнете гостите си с усмивка и покажете колко се радвате да ги видите. Коледа все пак е семеен празник, а винаги е хубаво човек да прекара време със семейството си. Накарайте ги да се чувстват комфортно. Не внасяйте напрежение и не бъдете прекалено официални, домашният уют се крие именно в това, че всеки може да се отпусне, да е спокоен да се смее шумно или да сложи лакти на масата. Бъдете приветливи и предайте настроението и спокойствието си и на останалите.

Добави коментар