Как да спортувате с бебчо?

След като бебето ви се появи на бял свят, ежедневието ви ще се преобърне. Ако до сега сте ходили 3-4 пъти седмично на фитнес, лостове или футбол с приятели, е много вероятно сега това да ви изглежда по-скоро като лукс, който можете да си позволите 1-2 пъти месечно.

 

Това е напълно в реда на нещата. Новият член на семейството ви изисква много внимание и грижи, в които вие сами ще искате да сте активни участници, а това ще отнеме голяма част от свободното ви време.

 

Появата на бебето, обаче, не означава, че трябва напълно да се откажете от спорта докато то не тръгне на детска градина. Просто е необходимо да сте малко по-изобретателни и да превърнете малкото сладурче в активен участник. Разбира се не го правете, през първите седмици от живота му, но след това е време за действие. Получавате и бонус – килограмите на „тежестта“ ви съвсем естествено и неусетно ще нарастват, съответно и натоварването ви.

 

И освен, че вие ще тренирате, любимата ви ще получи 1 час „отпуск“ от бебето, а бебето ще се забавлява, докато тати си „играе“ с него. Пълно щастие за всички. Ето и няколко упражнения, които можете да правите с него:

 

Четете още: Как бащинството променя мъжа?

 

1. Бебешка пудовка

 

Сигурно сте правили упражнения във фитнеса с пудовка. Е, използвайте бебчо за тежест. Хванете го внимателно за торса под мишниците, не за ръцете, с лице към вас. Навеждайки се го залюлявайте между краката си и го вдигайте до нивото на главата си. Не забравяйте да се смеете заедно.

 

2. Бебешка медицинска топка

 

Ако до сега не сте тренирали с медицинска топка, сега е чудесен момент да тренирате подхвърляне на бебе. То е чудесен начин да раздвижите цялото си тяло и да работите здраво за крака и дупе. Упражнението е следното – дръжте бебчо с лице към вас под мишниците, клекнете, изправете се, подхвърлете го леко нагоре, хванете го, клекнете отново и правете серии с повторения. Гарантирано удоволствие и за двама ви.

 

 

3. Бебешки дъмбел

 

Бебето ви се е уморило? Няма проблем. Сложете го да полегне в бебешкото му кошче. Хванете дръжката и повдигайте дланта си с кошчето към рамото все едно е дъмбел. По този начин тренирате за бицепс и люлеете бебчо, за да спи по-спокойно.

 

4. Предни вдигания

 

Бебето ви още спи? Направете още едно упражнение. Хванете кошчето за дръжката, като този път го повдигайте от долу, напред до прав ъгъл, като държите ръката си изпъната.

 

5. Клякания с бебе

 

Хванете бебчо отново под мишниците с лице към вас. Ако детето е по-голямо, може дори да се хване за врата ви. Разтворете краката си на нивото на раменете и клякайте, като изнасяте дупето назад и не извивате гръбнака. Личицето на бебето насреща ви със сигурност ще е по-приятна гледка от тежестите във фитнеса. Насладете се на сладките му усмивки.

 

Четете още: Искам ли да стана баща?

 

6. Руско извиване

 

Седнете със свити под прав ъгъл колене. Хванете бебчо по посочения в предните упражнения начин. Наклонете торса си назад, така че между линията на бедрата и линията на гръбнака да се получи прав ъгъл. Започнете бавно да усуквате торса и ръцете с бебето си първо в едната, после на другата страна. Отново ще ви наградят със сладки муцунки.

 

7. Сутрешен крос

 

Ако до момента сте тичали всяка сутрин, не е нужно да прекъсвате. Необходима ви е само подходяща бебешка количка. Разбира се, няма да можете да правите спринтове, но нормалното тичане е съвсем постижимо. Това е чудесна възможност за вас, да не прекъсвате спортните си занимания, а за бебчо да поспи на въздух.

Добави коментар